voetbalzone

RB Leipzig maakt komst Xavi Simons bekend; club onthult rugnummer

Jonathan van Haaster19 jul 2023, 17:03
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 17:03
Advertentie

Xavi Simons gaat officieel aan de slag bij RB Leipzig. De Duitse club maakt bekend dat het de Nederlander een jaar huurt van Paris Saint-Germain, zonder optie tot koop. Simons, die in Parijs een contract tekent tot medio 2027, gaat in Leipzig met rugnummer 20 spelen.

De komst van Simons naar Leipzig zat er al enkele dagen aan te komen. Na de bekendmaking van PSV dat zijn sterspeler toch niet zou blijven in Eindhoven, meldden verschillende media dat PSG de aanvallende middenvelder wil verhuren. Dat heeft te maken met de aanwezigheid van Neymar en Kylian Mbappé, waardoor de Oranje-international vermoedelijk niet aan veel minuten zou komen. Beide sterspelers zijn nog altijd speler van PSG, waardoor de club kiest voor een verhuur aan Leipzig.

Simons ontwikkelde zich in zijn debuutseizoen bij PSV direct tot de sterspeler van de club. De geboren Amsterdammer maakte in 48 wedstrijden 22 goals en daarnaast was hij ook nog eens goed voor 12 assists. Mede dankzij zijn productie slaagden de Noord-Brabanders erin om de TOTO KNVB Beker te veroveren én de tweede plaats in de Eredivisie te bemachtigen, achter landskampioen Feyenoord maar voor nummer drie Ajax. Daardoor mag PSV zich in de derde voorronde van de Champions League melden.

De ontwikkeling van Simons ging het afgelopen seizoen dusdanig hard, dat toenmalig Oranje-bondscoach Louis van Gaal hem opriep voor het WK in Qatar. Inmiddels is Simons viervoudig international en lijkt hij onder bondscoach Ronald Koeman een vaste basisplaats te hebben veroverd. Bij Leipzig moet Simons onder anderen de naar Chelsea vertrokken Christopher Nkunku en Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai doen vergeten. Bij de Duitse club komt Simons wel onder meer Loïs Openda tegen, die eerder deze zomer voor een recordsom van 43 miljoen euro overkwam van RC Lens.

Bezig met laden …