voetbalzone

'RC Genk duwt Koita met zachte dwang naar Go Ahead Eagles'

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2010, 06:31
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2010, 06:31
Advertentie

RC Genk en Go Ahead Eagles hebben een akkoord bereikt over een tussentijdse transfer van Moussa Koita, zo schrijven diverse Belgische media woensdag. De eerstedivisionist uit Deventer wil de Senegalees met Frans paspoort huren tot het einde van het seizoen. "Hem definitief overnemen zit er, gezien zijn salaris, niet in", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken.

Koita is echter niet happig op een overgang naar De Adelaarshorst. De aanvaller schermt naar verluidt met een aanbieding van een andere buitenlandse club. In de Cristal Arena wordt dat nieuws met de nodige scepsis onthaald, zo schrijven Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Bij Go Ahead, dat eerder al Nigel Hasselbaink aantrok, is men niet bereid om lang te wachten.

Vandaag wordt Koita in Genk verwacht en staat er een gesprek op de agenda met het bestuur van de Jupiler Pro League-club. Daarin zal hij vermoedelijk met zachte dwang richting Deventer geduwd worden. Koita is een 27-jarige centrumspits die bezig is aan zijn eerste seizoen bij Genk. Hij speelde in twintig van de 22 competitiewedstrijden mee, maar maf desondanks verhuurd worden van trainer Frank Vercauteren.

Bezig met laden …