voetbalzone

'RC Genk hoopt dat Sollied uitgetekende profiel wil invullen'

Daniel Cabot Kerkdijk30 nov 2009, 08:27
Laatst bijgewerkt: 30 nov 2009, 08:27
Advertentie

RC Genk heeft Trond Sollied op het oog om de afgelopen weekeinde ontslagen Hein Vanhaezebrouck op te volgen, zo schrijft Het Nieuwsblad. De voormalig coach van SC Heerenveen staat bovenaan de lijst omdat hij naar verluidt perfect past in het uitgetekende profiel van de Limburgse club: een (halve) Belg, liefst zonder club en vooral ervaren.

"We hebben iemand op het oog om Vanhaezebrouck te vervangen en we hopen dat hij het wil doen", laat ex-voorzitter Jos Vaessen in het dagblad weten. De kans dat Sollied daadwerkelijk in Genk aan de slag gaat, lijkt klein. Ankaragücü ving onlangs bot bij de Noor. "Ik heb een lopend contract in Heerenveen. Als ik voor een andere club teken, heeft dat consequenties. Wanneer ik in januari ergens teken, ligt dat overigens weer anders."

Sollied, die in het verleden ook bij AA Gent en Club Brugge voor de selectie stond, staat sowieso niet te springen om midden in een seizoen ergens aan de slag te gaan. Daarnaast is het nog maar de vraag of Genk in staat is om aan zijn financiële eisen te voldoen. Frank Vercauteren, René Vandereycken, Hugo Broos, Stéphane Demol en Aimé Athuenis zijn naar verluidt ook in beeld.

Bezig met laden …