RC Genk verliest top vier niet uit het oog

26 apr 2009, 22:33
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2009, 22:33
RC Genk maakt nog kans op deelname aan Europees voetbal volgend seizoen. Door de 1-2 overwinning bij Cercle Brugge blijft de achterstand op nummer vier AA Gent, dat eerder op de dag van SV Roeselare won, drie punten bedragen. Voor Cercle was de nederlaag na de recente uitschakeling in de beker opnieuw een zuur resultaat.

Het was name in de eerste helft geen hoogstaande wedstrijd. Na een kwartier spelen kwamen de Bruggelingen op voorsprong. Een uitstekende voorzet van Kanu werd door Frederik Boi verzilverd. Vlak na rust trok Tom de Mul de stand gelijk. Een voorzet werd door Goran Ljubojevic verlengd en de oud-Ajacied miste niet.

Twintig minuten voor tijd viel het beslissende doelpunt. Ljubojevic kreeg een voorzet recht op zijn dij, maar Anele Ngongca kon de bal alsnog achter Bram Verbist werken. Drie minuten voor het eindsignaal had Oleg Iachtchouk het duel in een puntendeling kunnen laten eindigen. Het schot van de aanvaller raakte echter de paal.