voetbalzone

RC Genk wint eerste prijs van seizoen ondanks dubieuze rode kaart

Daniel Cabot Kerkdijk21 jul 2011, 19:55
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2011, 19:55
Advertentie

Na vijf vruchteloze pogingen heeft RC Genk donderdagavond de Belgische Super Cup opgeëist. Het team van Frank Vercauteren was in de eigen Cristal Arena met 1-0 te sterk voor bekerwinnaar Standard Luik. Een pegel van Daniel Töszér in de extra tijd van het eerste bedrijf zorgde voor het klassenverschil. De Belgische Limburgers stonden op dat moment al met tien man op het veld, maar de Luikenaars waren ook in ruim zestig minuten niet in staat om ook maar één doelpunt te maken.

Standard Luik was de betere ploeg in de beginfase van de wedstrijd en dat uitte zich in gefrustreerd gedrag van Vossen. De spits van RC Genk, die amper in het verhaal voorkwam, mocht na een halfuur al naar de kleedkamers nadat hij zich liet verleiden tot een forse duw met twee handen op Kanu. Luc Wouters koos zonder aarzelen voor een te zware sanctie. Ofschoon de Luikse club tegen tien man stond en goed voetbal tentoon spreidde, ging men wel de rust in met een achterstand. Daniel Töszér pegelde de bal uit een vrije trap via de lat voorbij Sinan Bolat: 1-0.

RC Genk dreigde ook na de onderbreking enkel bij dode spelmomenten en ook de Luikenaars kwamen niet goed meer uit de verf. Richting het eindsignaal werden Bolat en Laszlo Köteles, de vervanger van Thibaut Courtois, wat meer aan het werk gezet. Bolat was attent bij pogingen van Töszér en Kennedy Nwanganga, terwijl Köteles een verrassende uithaal van Mbaye Leye tijdig wist te keren. Standard was niet in staat om een slotoffensief in te zetten en stapte als verliezer van het veld.

Bezig met laden …