voetbalzone

RC Genk wint ook op Stayen en pakt laatste Europese ticket

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 22:30
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 22:30
Advertentie

RC Genk heeft het laatste Europese ticket bemachtigd. Op Stayen waren de Limburgers zondagavond met 2-3 te sterk voor Sint-Truiden, nadat de ploeg de heenwedstrijd ook al met 2-1 had gewonnen. Racing Genk wordt zo voor een al bij al pover seizoen toch nog beloond met Europees voetbal. Voor de Truidenaars eindigt een schitterend seizoen alsnog in mineur.

De ploeg van Franky Vercauteren kwam al na zes minuten op achterstand, toen Ibrahim Sidibe vanaf elf meter de 1-0 binnenschoot. Genk reageerde echter gevat en een kwartier later maakte Marvin Ogunjimi gelijk met een listig lobje. Net voor rust kopte Elianiv Barda de 1-2 tegen de touwen.

Na de pauze kwam Genk niet meer in moeilijkheden. Thomas Buffel nam met een goal iets voor het uur al snel de allerlaatste twijfels weg, waarna de bezoekers de wedstrijd rustig konden uitspelen. Daar veranderde een late tegengoal van invaller Onana niets meer aan.

Genk komt volgend seizoen in de derde voorronde van de Europa League in actie. Club Brugge start in de vierde voorronde, terwijl verliezend bekerfinalist Cercle al in de tweede voorronde aan de bak moet. Landskampioen Anderlecht speelt net als bekerwinnaar en vicekampioen AA Gent de derde voorronde van de Champions League.

Bezig met laden …