voetbalzone

RC Lens pleit voor uitsluiting Portsmouth uit Premier League

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2010, 13:23
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2010, 13:23
Advertentie

RC Lens wil dat Portsmouth met onmiddellijke ingang uit de Premier League wordt gehaald. De financiële perikelen bij de Zuid-Engelsen hebben ertoe geleid dat onder meer de Franse club nog altijd op een openstaand bedrag wacht. Aruna Dindane maakte afgelopen zomer de overstap naar Fratton Park, maar Lens heeft nog immer niet het volledige transferbedrag ontvangen.

"Portsmouth verdient dezelfde behandeling als Excelsior Moeskroen", laat bestuurder Gervais Martel vrijdag aan diverse Britse media optekenen. De Belgische club werd afgelopen week uit de competitie gehaald vanwege de financiële problemen waar het mee kampt. "We kunnen zo niet langer doorgaan. Clubs die hun schulden niet aflossen moeten gestraft worden. Portsmouth heeft problemen met alle clubs waar zij spelers van kochten. We voelen ons werkelijk waar bestolen."

Portsmouth moet voor 10 februari een belastingschuld betalen. Gebeurt dat niet, dan kan de club bankroet worden verklaard. Het zou voor het eerst zijn dat dat met een club uit de Premier League gebeurt. De Engelse belastingdienst stapte naar het High Court om het geld op te eisen. Vorige week werd de datum voor de volledige behandeling op 10 februari gesteld.

De club uit Zuid-Engeland verkeert al sinds de zomer in de financiële problemen. Sinds augustus waren er drie eigenaren en de club mag al sinds oktober geen nieuwe spelers meer aantrekken vanwege de openstaande schulden. Al twee keer dit seizoen lukte het Pompey niet om de salarissen tijdig te betalen.

Bezig met laden …