voetbalzone

RC Lens wil gerechtelijke stappen ondernemen tegen Portsmouth

Robert Smid28 dec 2009, 12:40
Laatst bijgewerkt: 28 dec 2009, 12:40
Advertentie

Portsmouth gaat geen al te makkelijke periode tegemoet. De Engelse formatie heeft problemen om de openstaande rekeningen te betalen en moet er alles aan doen om de kosten te drukken. Nu heeft de Premier League-club ook nog eens RC Lens in de nek hijgen, dat geld eist van de Engelsen.

Volgens de Franse club zou Portsmouth nog geld neer moeten leggen voor Aruna Dindane en Nadir Belhadj, die eerder onder contract bij Lens stonden en de oversteek naar Engeland maakten. De Ligue 1-club is nu van plan om Portsmouth voor de rechter te slepen als zij niet snel de afgesproken transfersom overmaken.

“We zijn er momenteel mee bezig. We gaan actie ondernemen tegen de club via de kanalen van het Europese voetbaltribunaal, maar ook via de civiele wegen”, aldus Gervais Martel, voorzitter van RC Lens, tegenover de Daily Star. Zo was afgesproken dat Dindane na elf gespeelde wedstrijden voor Portsmouth een bepaald geldbedrag voor Lens op zou leveren.

Martel heeft hier echter nog niets van gezien en verliest zijn geduld. “We moeten kijken hoe het mogelijk is dat Portsmouth ons niet kan betalen. De deal rondom Dindane was duidelijk. Hij heeft inmiddels al elf wedstrijden gespeeld. Maar ook een geldbedrag voor Belhadj hebben wij nog steeds niet gezien.”

Het is niet de eerste keer dat RC Lens gerechtelijke stappen wil ondernemen tegen een andere club. Eerder kreeg Chelsea al te maken met een boze voorzitter van RC Lens, nadat de Engelsen onreglementair hadden gehandeld bij het aantrekken van de jeugdspeler. Toen kregen de Londenaren een transferverbod van het CAS, dat inmiddels alweer is opgeschort.

Bezig met laden …