voetbalzone

Reading bevestigt komst van ‘former Real Madrid man’ Drenthe

Erik van Dam21 jun 2013, 12:00
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2013, 12:00
Advertentie
/

Reading heeft vrijdag officieel bevestigt dat het zich versterkt met Royston Drenthe. De 26-jarige linkermiddenvelder heeft een contract getekend voor twee seizoenen, met een optie op een derde jaar. Reading is het zesde station is Drenthes turbulente loopbaan. Het lijkt erop dat zijn verblijf bij the Royals een laatste kans is om nog enkele seizoenen goed voetbal te laten zien.

Drenthe speelde de afgelopen maanden bij Alania Vladikavkaz, dat hem een kans bood in Rusland. Na zes wedstrijden en drie doelpunten degradeerde Drenthe met de club, dus mocht hij transfervrij weg. Hij keert nu terug in de Premier League, waar hij ook in het seizoen 2011/12 al actief was. Toen huurde Everton hem in zijn laatste contractjaar van Real Madrid.

Drenthe debuteerde acht jaar geleden in het eerste elftal van Feyenoord en vertrok in de zomer van 2007, na een zeer sterk EK Onder-21, naar Real. Hij diende zijn zesjarige contract volledig uit, maar verbleef de laatste twee seizoenen ervan bij Hércules en Everton. De Russische bond en Drenthes ex-club Alania moeten de enkelvoudig international van Oranje nog wel officieel vrijgeven.

Bezig met laden …