voetbalzone

Reading zet Drenthe uit selectie: 'Voor dat geld kunnen ze vier spelers halen'

Matthijs van Laar03 jul 2014, 10:50
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2014, 10:50
Advertentie

Royston Drenthe moet op zoek naar een nieuwe club. Ondanks een doorlopend contract bij de Engelse tweedeklasser Reading, heeft hij van de clubleiding te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Op zijn Instagram-account claimt de eenmalig Oranje-international dat hij verplicht moet trainen met het beloftenelftal, terwijl de A-selectie een vierdaags trainingskamp heeft belegd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

voetbalzone

Op de vraag of hij wil blijven, antwoordt Drenthe: "Ja, dat wil ik wel, maar ik moet vertrekken." De voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid denkt dat de mededeling te maken heeft met zijn (hoge) salaris. "Daar lijkt het op", reageert hij op een andere vraag. "Ze hebben mijn zaakwaarnemer verteld dat ze vier nieuwe spelers kunnen halen voor dat geld."

De 27-jarige Drenthe stapte vorige zomer over van het Russische Alania Vladikavkaz naar the Royals, waar hij een contract voor twee seizoenen tekende. In zijn eerste jaar kwam hij tot 24 optredens, waarvan 17 keer in de basis. De geboren Rotterdammer was daarin goed voor twee treffers. Het is onbekend of er al interesse is in de voormalig jeugdinternational, die zich in 2007 met Jong Oranje liet kronen tot Europees kampioen.

Bezig met laden …