voetbalzone

‘Real bereikt akkoord met Mbappé; enorme miljoenenbonus lonkt voor aanvaller'

Jordi Tomasowa27 jun 2023, 15:43
Laatst bijgewerkt: 27 jun 2023, 15:43
Advertentie

Kylian Mbappé heeft een principeakkoord bereikt met Real Madrid over een transfer in 2024, zo meldt Foot Mercato. De 24-jarige aanvaller loopt dan uit zijn contract bij Paris Saint-Germain en kan transfervrij tekenen in Madrid. Mbappé zou met een overstap naar de Koninklijke in 2024 een enorme loyaliteitsbonus tegemoet kunnen zien van maar liefst 90 miljoen euro.

Mbappé liet onlangs in een formele brief weten zijn tot medio 2024 lopende contract onder geen enkele voorwaarde te verlengen. In het contract van Mbappé staat de optie om de verbintenis met een jaar te verlengen, maar daar is wederzijdse goedkeuring voor nodig. PSG wil zijn sterspeler volgend jaar absoluut niet transfervrij laten vertrekken en hoopt hem deze zomer alsnog te verkopen. De Parijzenaren kunnen Mbappé echter niet tot een vertrek dwingen. De Frans international zelf gaf al aan niet van plan te zijn om in de komende twee maanden een transfer te maken, tot frustratie van PSG.

Franse media schreven hierna al snel dat Mbappé deze zomer zou azen op een transfer naar Madrid. Deze geruchten werd vervolgens door de aanvaller zelf via Twitter ontkracht. “LEUGENS”, schreef Mbappé als reactie op de tweet van Le Parisien. “Tegelijkertijd: hoe groter de leugen, hoe beter die werkt. Ik heb al gezegd dat ik volgend seizoen verder ga bij PSG, waar ik heel gelukkig ben.”

Volgens Foot Mercato heeft Mbappé wel degelijk oren naar een transfer naar Real, maar dan in de zomer van 2024. De Franse nieuwssite schrijft dat de aanvaller zelfs al een principeakkoord met de Madrilenen heeft bereikt om over één jaar alsnog de overstap naar de Spaanse topclub te maken. Kiest Mbappé ervoor om eerst zijn contract in Parijs uit te dienen, dan kan hij volgens de berichtgeving in september een loyaliteitsbonus van 90 miljoen euro van Real op zijn bankrekening bijschrijven. Toen hij zijn contract in 2022 bij PSG verlengde, ontving Mbappé volgens verschillende media een tekenpremie van liefst 150 miljoen euro.

Mbappé speelt sinds de zomer van 2018 voor PSG, dat hem destijds voor 180 miljoen euro overnam van AS Monaco. In de afgelopen jaren kwam hij bij de Parijzenaren maar liefst tot 260 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 212 doelpunten en 98 assists. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van de Europese grootmacht.

Bezig met laden …