voetbalzone

Real Betis durft risico wel aan en betaalt PSV voorlopig niets

Erik van Dam14 jan 2011, 19:58
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2011, 19:58
Advertentie

José Antonio Bosch, vicevoorzitter van Real Betis, heeft vrijdag verklaard dat zijn club voorlopig niet van plan is haar openstaande rekening bij PSV te vereffenen. De Spanjaarden moeten nog één miljoen euro betalen aan de Eindhovenaren voor de transfer van Robert de Pinho de Souza. In het seizoen 2005/06 verruilde Robert de Brabanders voor Spanje, maar PSV wacht nog op geld.

/

Volgens Diario de Sevilla zei Bosch vrijdag dat de schuld voorlopig nog niet voldaan zal worden. De club bevindt zich in grote financiele problemen en richt zich volgens de vice-voorzitter eerst op het herstel van de club. Volgens de vice-voorzitter kan de FIFA besluiten Betis daarom uit te sluiten van internationale wedstrijden. Hij liet daarbij weten dat, als die sanctie er inderdaad komt, Betis pas zal betalen in het geval de club weer Europees voetbal bereikt.

Betis is momenteel koploper van de Segunda División en heeft Europees voetbal bij lange na nog niet in zicht. Mogelijk moet PSV dus nog jaren wachten op het geld waar het recht op heeft. “We moeten onze prioriteiten anders stellen. Een gezonde financiële basis is op dit moment het belangrijkst en ligt ver weg van de kans op Europees voetbal”, stelt Bosch.

Bezig met laden …