voetbalzone

Real Betis mag zonder te spelen officieel de champagne ontkurken

Erik van Dam13 mei 2011, 00:25
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2011, 00:25
Advertentie

Real Betis keert na twee jaar absentie weer terug op het hoogste niveau in Spanje. In het seizoen 2008/09 degradeerden los Verdiblancos en na de vierde plaats van vorig seizoen is promotie nu helemaal zeker. Met nog vier duels voor de boeg kan de club niet meer worden ingehaald door Celta de Vigo; die ploeg speelde donderdagavond gelijk, waar een zege absolute noodzaak was.

Celta boekte een gelijkspel op verplaatsing bij Salamanca. De achterstand wordt nu verkleind van vijftien punten naar veertien, hetgeen betekent dat Real Betis hoe dan ook bij de eerste drie clubs eindigt en zodoende verzekerd is van promotie naar de Primera División. Zondag mag het feestje gevierd worden, na de uitwedstrijd bij Gimnàstic.

Betis, dat met Ezequiel Calvente een zeer groot talent in de gelederen heeft en verder kan beschikken over namen als Achille Emana en David Odonkor, eindigt dit seizoen in het slechtste geval als derde. Ook die klassering is voldoende om weer mee te mogen doen tussen de twintig beste clubs van Spanje. De voorsprong op Rayo Vallecano bedraagt vier punten, die op Barcelona B veertien. Betis moet nog vier speelronden afwerken.

Bezig met laden …