Real Betis vermaakt het publiek, blijft verrassen en gaat aan kop

Thijs Post22 sep 2011, 23:54
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2011, 23:54

Real Betis promoveerde het voorbije seizoen naar het hoogste niveau in Spanje, maar van een degradatiestrijd is voorlopig nog geen sprake. Sterker nog, los Verdiblancos kwamen in hun eerste drie wedstrijden van het seizoen tot een zege. Donderdagavond werd ook de vierde partij gewonnen: Real Zaragoza werd na een prachtige wedstrijd met een 4-3 nederlaag naar huis gestuurd.

/

Het bal werd al na zeven minuten geopend. Roque Santa Cruz, huurling van Manchester City, profiteerde dankbaar van uitstekend werk van ploeggenoot Javier Chica en zorgde voor 1-0. Nauwelijks vijf minuten later stond het al 2-0 toen Salva Sevilla vanaf elf meter niet faalde. De bezoekers kwamen vervolgens beter in het spel en kwamen via Abraham Minero, die tot dat moment een matig duel afwerkte, tot de aansluitingstreffer.

Zaragoza kon echter niet slechter uit de kleedkamers komen, want vlak na de pauze benutte Beñat Etxebarria de tweede strafschop voor zijn ploeg en knikte Santa Cruz zijn tweede tegen de touwen. De thuisploeg leek op een doodeenvoudige overwinning af te stevenen, maar een rode kaart voor doelman Casto Espinosa veranderde nog bijna alles. Juan Carlos werkte acrobatisch af voor de 4-2 en maakte ook nog de 4-3, maar daar bleef het bij. Betis is met de volle score uit vier duels de trotse koploper. Valencia volgt op twee punten, Barcelona op vier en Real Madrid heeft al vijf punten achterstand.