Real Betis weet nederlaag na invalbeurt Van der Vaart nog te voorkomen

Bart Kruyt05 dec 2015, 22:55
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 22:55

Rafael van der Vaart wacht nog op het moment dat hij belangrijk kan worden voor Real Betis. De middenvelder had zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo opnieuw geen basisplaats en moest genoegen nemen met een invalbeurt van een kwartiertje. Met Van der Vaart binnen de lijnen wist Real Betis nog wel een achterstand ongedaan te maken en pakte het een punt: 1-1.

Celta was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en kwam op voorsprong via Theo Bongonda, die werd gevonden door Nolito en koel bleef in de afronding. De bezoekers namen de voorsprong zonder al te veel moeite mee de kleedkamer in, maar kort na rust kwam Celta met tien man te staan. Jonny verspeelde de bal op een gevaarlijke positie en trok vervolgens zijn doorgebroken tegenstander naar de grond, waardoor hij een directe rode kaart kreeg.

Met elf tegen tien voerde Betis de druk op en Joaquin kwam erg dicht bij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap belandde op de paal. Een kwartier voor tijd kwam Van der Vaart dus als invaller binnen de lijnen en hij zag Jorge Monilas op aangeven van Petros een punt redden voor Betis. Ricky van Wolfswinkel kwam zaterdag niet in actie bij de tweede club van Sevilla.