voetbalzone

Real Betis wordt verkocht maar blijft in Spaanse handen

Erik van Dam07 jul 2010, 17:52
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2010, 17:52
Advertentie

Real Betis Balompié is in nieuwe handen gekomen. Manuel Ruiz de Lopera, grootaandeelhouder en lid van de Raad van Toezicht, maakte woensdagmiddag volgens diverse Spaanse media bekend dat hij de club voor achttien miljoen euro heeft overgedaan aan zakenman Luis Oliver. De Andalusiërs blijven daarmee eigendom van een Spanjaard.

Een jaar geleden had het er nog alle schijn van dat Betis, vorig seizoen als vierde geëindigd in de Segunda División, zou worden verkocht aan een sjeik uit de Verenigde Arabische Emiraten. Dat is nu niet het geval. In de overname zouden details zijn opgenomen, dat Lopera nu niets meer te zeggen heeft over de vereniging. Ook de naam van het stadion is vrij voor wijzigingen.

Oliver en zijn volgers hebben woensdagochtend de club officieel overgenomen en zullen binnen enkele dagen bekendmaken wie er in de directie van de club plaats zullen nemen. In Spanje verwacht men dat er geen ingrijpende wijzigingen zullen plaatsvinden; hoofdcoach Víctor Fernández zal vermoedelijk gewoon aanblijven als trainer. Real Betis liep nipt promotie naar de Primera División mis.

Bezig met laden …