voetbalzone

Real geeft opgebloeide Casemiro nieuwe kans

Bart Kruyt05 jun 2015, 11:28
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2015, 11:28
Advertentie

FC Porto is er niet in geslaagd om Casemiro voor de club te behouden. De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor de Portugezen en Porto had een optie tot koop, waar het graag gebruik van wilde maken. Real Madrid had echter de mogelijkheid om deze optie voor een bedrag van naar verluidt 7,5 miljoen euro te annuleren en heeft daar gebruik van gemaakt.

voetbalzone

Porto verdient dus geld aan een speler die het nooit officieel onder contract heeft gehad; Real bevestigt op de website van de club dat Casemiro in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zal aansluiten bij de selectie van Rafael Benítez. De 23-jarige Casemiro heeft een sterk seizoen achter de rug bij Porto en speelde in totaal 41 wedstrijden voor os Dragões, waaronder ook duels in de Champions League. In dienst van Real kwam de Braziliaan tot op heden tot dertien competitiewedstrijden, waarvan elf als invaller.

Casemiro kan gezien worden als de opvolger van Sami Khedira, die over een kleine maand transfervrij is en zijn loopbaan zal vervolgen bij Juventus. Het is nog onduidelijk of Real nu afhaakt in de strijd om Marco Verratti: Florentino Pérez en co zijn erg gecharmeerd van de kleine middenvelder van Paris Saint-Germain. Donderdag werd er zelfs beweerd dat Real al het jawoord had ontvangen van Verratti, maar dat nieuws werd al snel ontkend op het digitale thuis van de Spanjaarden.

Bezig met laden …