voetbalzone

Real haalt opgelucht adem na miskleun Málaga, Valencia nadert subtop

Erik van Dam05 jan 2013, 20:51
Laatst bijgewerkt: 05 jan 2013, 20:51
Advertentie

Málaga doet mee in de Spaanse top en had zaterdag over nummer drie Real Madrid kunnen gaan. De Andalusische ploeg van Manuel Pellegrini ging op bezoek bij laagvlieger Deportivo la Coruña echter met 1-0 onderuit. Valencia ging juist op bezoek in Andalusië en nam de drie punten mee terug naar de sinaasappelstad. Door een laat doelpunt van Pablo Piatti werd Granada met 1-2 het zwijgen opgelegd.

/

Deportivo la Coruña - Málaga 1-0
Málaga won de laatste drie wedstrijden, waaronder het duel met Real Madrid (3-2), maar zaterdagavond ging het mis op bezoek in Galicië. De thuisploeg stapelde in de eerste helft ook kans op kans in Riazor, met name in de beginfase. Een diagonale knal van Pizzi werd weggedoken door doelman Willy Caballero en een afstandsknal van Abel Aguiler suisde net langs de kruising. Deportivo la Coruña was sterker en trof na ruim een halfuur zelfs de paal na een vrije trap van wederom de Portugese aanvaller Pizzi. Depor was op het glibberige veld slordig in de eindfase.

De enigste kans die Málaga, dat enorm slordig speelde, voor de pauze kreeg was er een van Joaquin, die na een foutieve pass onderschepte en op Daniel Aranzubia stuitte. Een voorsprong voor de gastheer zou verdiend zijn en die kwam er na een uur. Rechtsback Jesús Gámez verspeelde de bal waarna Pizzi een verdediger uitkapte en hard raak schoot: 1-0. Depor hield stand, won voor de derde keer dit seizoen en staat nu boven de rode streep. Málaga blijft vierde, maar nummer drie Real Madrid kan zondagavond bij een zege op Real Sociedad verder weglopen van de Andalusiërs.

/

Granada - Valencia 1-2
Valencia steeg naar de zevende plaats in de Primera Divisón, net onder de stek die recht geeft op Europees voetbal. De ploeg van Ernesto Valverde had het niet eenvoudig in Andalusië, maar werd geholpen door middenvelder Fran Rico, die na ruim een halfuur rood pakte. Granada kwam desondanks wel op voorsprong, want linksachter Brayan Angulo lobte vlak na rust prachtig binnen. Valencia stelde na een uur op orde op zaken door een rake kopbal van Jonas uit een hoekschop van Pablo Piatti. De aangever was in de slotminuten zelf trefzeker en de Argentijn bezorgde los Che zodoende belangrijke punten: 1-2.

Bezig met laden …