voetbalzone

Real haalt rechtsback terug: ‘Het bewijs dat een droom uit kan komen’

Thijs Post05 jul 2013, 13:48
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2013, 13:48
Advertentie

Daniel Carvajal werd vrijdag gepresenteerd als nieuwe speler van Real Madrid. De 21-jarige verdediger is terug van weggeweest: Real verkocht hem in juli 2012 aan Bayer Leverkusen en in Duitsland maakte de rechtsback dusdanig veel indruk, dat Real besloot hem terug te kopen. Carvajal vindt het geweldig dat hij terug is bij zijn droomclub.

/

In 2002 meldde hij zich voor het eerst bij de club: als tienjarige werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van de Koninklijke. “Dankzij mijn jaar in het buitenland kan ik hier nu staan, in dit shirt en in dit stadion”, glundert de jeugdinternational. “In 2002 trok ik het shirt voor het eerst aan en het was een droom om in de hoofdmacht te gaan spelen. Nu wordt het realiteit”, zegt de man die gaat spelen met rugnummer 15.

Clubvoorzitter Florentino Pérez geeft aan erg trots te zijn. “Jij bent het bewijs dat de droom van een speler in de jeugdopleiding uit kan komen. Vandaag zetten we een nieuwe stap in de bouw van een nieuw elftal. Je hebt het geweldig gedaan in Leverkusen en we zijn blij dat je terug bent gekomen om ons te helpen in de jacht op prijzen.”

Bezig met laden …