Real heeft landstitel voor het grijpen

20 apr 2008, 21:00
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2008, 21:00
Real Madrid is hard op weg naar de prolongatie van de landstitel. Terwijl aartsrivaal Barcelona de laatste weken punten laat liggen, boekte de Madrileense koploper voor de tweede opeenvolgende keer een degelijke maar wel zeer belangrijke zege. Vorige week was Real Murcia het slachtoffer, zondagavond het lastige Racing Santander: 0-2.

Al na dertien minuten spelen kwamen de Madrilenen op voorsprong. Wesley Sneijder leverde de bal in bij Robinho en uit diens voorzet wist Raúl met de punt van zijn voet doelman Toño te verschalken. De bezoekers hadden de wedstrijd onder controle, maar toch kreeg Racing twee goede kansen. Mohamed Tchité en César Navas wisten in de slotfase van de eerste helft niet te profiteren van het Madrileense concentratieverlies.

Na de hervatting waren de betere kansen voor de lijstaanvoerder. Robinho stuitte echter op Toño, terwijl Arjen Robben ook een dot van een kans miste. Een treffer van Gonzalo Higuaín werd vanwege een overtreding van Raúl afgekeurd, maar in blessuretijd was de aanvaller alsnog trefzeker.

Door de zege in Cantabrië heeft de Koninklijke tien en elf punten voorsprong op respectievelijk Villarreal en Barcelona en ligt de landstitel voor het grijpen. Drie punten volgende week tegen Athletic Bilbao en tegelijkertijd een nederlaag van de concurrentie volstaan aan de 31ste landstitel van de Spaanse grootmacht.