voetbalzone

'Real kan uiteindelijk misschien ook met elf man uit Castilla spelen'

Bart Kruyt28 nov 2012, 09:28
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2012, 09:28
Advertentie

Denis Cheryshev schreef woensdagavond geschiedenis. De talentvolle aanvaller kreeg speelminuten in de bekerwedstrijd tegen Rayo Allecano en werd daarmee officieel de eerste Rus die ooit in het eerste elftal van Real Madrid speelde. "Ik ben heel erg dankbaar, niet iedereen krijgt deze kans. Uiteraard ben ik ontzettend gelukkig", reageerde Cheryshev na afloop van de wedstrijd.

De 22-jarige Rus speelt al sinds 2002 in de jeugdopleiding van Real en staat bekend als een van de grotere talenten uit de voetbalschool van de Koninklijke. Hij moest echter lang wachten op zijn eerste speelminuten in het eerste elftal: iets wat wel meer talenten bij Real overkomt. José Mourinho staat er niet om bekend dat hij veel jongelingen de kans geeft in het vlaggenschip.

Dat terwijl Barcelona zondag met elf zelfopgeleide spelers op het veld stond tegen Levante. "Maar wij kunnen uiteindelijk misschien ook met elf man uit Castilla spelen", geloofde Cheryshev. "We werken er hard voor en als we op deze manier door zullen gaan, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat het zal gebeuren. Er loopt erg veel talent rond in de opleiding van Real."

Bezig met laden …