voetbalzone

Real leent vleugelspits na jaar bij Europa League-winnaar opnieuw uit

Peter Nusselder28 jun 2014, 13:58
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2014, 13:58
Advertentie

Real Madrid en Villarreal hebben overeenstemming bereikt over de verhuur van Denis Cheryshev. Als de medische keuring geen problemen oplevert, speelt de 23-jarige vleugelaanvaller het komende seizoen in stadion El Madrigal. Het afgelopen jaar werd de Russisch international al bij Sevilla gestald.

voetbalzone

Met die club won Cheryshev de Europa League, al had hij geen groot aandeel in die prestatie en kwam hij niet veel in actie. Nu verkast de Rus, die niet door bondscoach Fabio Capello was opgenomen in de WK-selectie, dus voor een jaar naar el Submarino Amarillo. De ploeg van trainer Marcelino eindigde afgelopen seizoen als zesde in de Primera División.

Op de officiële website laat Villarreal weten dat Cheryshev vanwege zijn ‘technische kwaliteiten en snelheid’ een versterking is. De buitenspeler kwam net als vader Dmitri uit voor (de jeugdteams van) Sporting Gijón en Burgos, maar maakte in 2002 de overstap naar Real. Daar kwam Cheryshev tussen 2009 en 2013 ruim honderd keer uit voor het B-elftal, maar zijn debuut in de hoofdmacht maakte hij tot dusverre nog niet.

Bezig met laden …