voetbalzone

Real Madrid-aanwinst van 45 miljoen gefileerd: ‘Hij is erg egoïstisch’

Robin Bruggeman14 mei 2018, 15:45
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2018, 15:45
Advertentie

Real Madrid heeft zulke hoge verwachtingen van de zeventienjarige Vinícius Júnior dat de Champions League-finalist vorig jaar al 45 miljoen euro aan Flamengo betaalde om hem deze zomer in te kunnen lijven. Vinícius wordt waarschijnlijk meteen weer uitgeleend aan de club waar hij zijn opleiding genoot, om zich in 2019 vervolgens definitief aan te sluiten bij de selectie van de Koninlijke.

Dejan Petkovic, voormalig middenvelder van Real, heeft echter zijn twijfels bij deze gang van zaken: “Vinícius is erg egoïstisch, dribbelt te veel en lijdt vaak balverlies. Hij is individueel een goede speler, maar geen geweldige teamspeler”, analyseerde de Serviër bij Sport. “Hij beroert de bal te vaak, dribbelt zonder kansen en doelpunten te creëren en is steeds op zoek naar spectaculaire diagonale ballen.”

Vinícius was dit seizoen tot nu toe goed voor 4 goals en 2 assists in 6 officiële wedstrijden en brengt daarmee zijn totaal voor Flamengo naar 8 goals en 3 assists in 39 duels. De dribbelaar maakte in mei 2017 zijn debuut voor de hoofdmacht van Mengão, dat momenteel na vijf gespeelde wedstrijden aan kop gaat in de Braziliaanse Serie A.

Bezig met laden …