voetbalzone

Real Madrid-adept Portugal keert terug bij Santander

Erik van Dam19 nov 2009, 13:38
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 13:38
Advertentie

Miguel Ángel Portugal keert terug als hoofdtrainer bij Racing Santander. De 53-jarige Portugal was in het verleden ook al eens werkzaam bij de Spaanse club. Hij is de opvolger van Juan Carlos Mandía, die vorige week zijn congé kreeg vanwege de magere resultaten die het team dit seizoen boekt. Santander staat momenteel op de zeventiende plaats.

Mandía werd in augustus aangesteld, maar hield het niet lang vol bij de Cantabriërs. Portugal krijgt nu de selectie onder zijn hoede en heeft in principe tot 2011 de tijd om het beter te doen dan zijn voorganger. In het seizoen 2006/07 leidde Portugal Los Verdiblancos nog naar een verdienstelijke tiende plaats. Daarna accepteerde hij een functie bij Real Madrid.

In november 2008 leek hij de gedoodverfde kandidaat om de rol van trainer bij De Koninklijke over te nemen, toen Bernd Schuster afscheid nam. Voorzitter Ramón Calderón gaf echter de voorkeur aan Juande Ramos boven Portugal. Die wordt in de loop van de middag gepresenteerd in Estadio El Sardinero.

Bezig met laden …