voetbalzone

‘Real Madrid barst van de sterren, maar wij kunnen iedereen kloppen’

Erik van Dam16 sep 2013, 16:12
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2013, 16:12
Advertentie

Fatih Terim is niet bang voor Real Madrid. De succesvolle Turkse trainer neemt het dinsdagavond in Istanbul met Galatasaray op tegen de negenvoudig winnaar van de Europa Cup I / Champions League. Het geweldige verleden en de verzameling sterren van nu die er rondloopt zouden Cim Bom angst in kunnen boezemen, maar daar wil trainer Terim niets van weten.

/

In de competitie werden de laatste drie duels allemaal gelijkgespeeld. Toch denkt Terim dat de ontmoeting met Real helemaal op zichzelf staat. Vorig seizoen ontmoetten de twee elkaar ook, toen in de kwartfinales. Uit werd kansloos met 3-0 verloren van de Koninklijke, maar in Istanbul werd het nog spannend en won Galatasaray nog verdienstelijk met 3-2. Dat is voor Terim een basis om op verder te gaan.

“We zitten in een groep waarin iedere wedstrijd belangrijk is. Real Madrid is de favoriet, maar zelfs als we deze wedstrijd verliezen hebben we er nog vijf te gaan. Real barst van de sterren, dat is bekend. Maar wij weten ook dat wij van iedereen kunnen winnen in ons eigen stadion, wat de omstandigheden ook zijn. Daarnaast hebben we ook wat geluk nodig”, aldus Terim. “Vorig seizoen kregen we twee keer geen penalty mee tegen Real en was een van hun doelpunten buitenspel.”

Drogba
Spits Didier Drogba acht zijn ploeg niet kansloos tegen de grootmacht uit Madrid. “Real Madrid is een fantastische club met geweldige spelers, maar voetbal blijft een spel van elf tegen elf. Waarom zouden we niet voor een verrassing kunnen zorgen? We kunnen de fans het hoofd op hol brengen. Ik kan me vorig jaar nog herinneren: de spelers van Real Madrid waren onder de indruk van onze fans, ze vonden ze crazy. Normaal gesproken eindigen wij als derde of vierde in deze groep, maar in voetbal is alles mogelijk. Ik geloof in dit elftal”, aldus de Ivoriaan.

Bezig met laden …