voetbalzone

Real Madrid betaalt dertig miljoen en breekt pact met Atlético

Robin Bruggeman05 jul 2017, 16:51
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2017, 16:51
Advertentie

Real Madrid heeft de komst van Theo Hernández afgerond. De transfer van de verdediger van Atlético Madrid hing al lange tijd in de lucht en woensdagmiddag was er eindelijke witte rook waar te nemen in de Spaanse hoofdstad. De Koninklijke betaalt dertig miljoen voor de Frans jeugdinternational, die een contract tot 2023 heeft getekend.

Hernández sloot zich in 2007 aan bij de jeugdopleiding van Atlético, maar heeft nooit een officieel duel voor de club gespeeld. De linksback werd gezien als groot talent bij Atlético, maar is nu dus vertrokken naar de aartsrivaal. Hernández is de eerste speler sinds Santiago Solari in het jaar 2000 die rechtstreeks van de ene naar de andere Madrileense club verkast. Het afgelopen seizoen werd Hernández gestald bij Deportivo Alavés, waarvoor hij 32 duels speelde.

Hernández werd ook in verband gebracht met andere Europese topclubs zoals Bayern München en Liverpool, maar de vleugelverdediger heeft altijd al gefantaseerd over de Koninklijke. “Als kind droomde ik ervan om voor Real Madrid te spelen. Ik verheug me enorm op komend seizoen. Ik zie ernaar uit om met 's werelds beste spelers te gaan spelen", zei hij eerder in gesprek met AS. "Ik moet gewoon hard blijven werken en blijven vechten.”

Bezig met laden …