voetbalzone

Real Madrid bevestigt komst van peperdure Aurélien Tchouaméni

Mart Oude Nijeweeme11 jun 2022, 13:41
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2022, 13:41
Advertentie

Real Madrid heeft de komst van Aurélien Tchouaméni definitief bevestigd via de clubkanalen. De middenvelder heeft een contract getekend tot medio 2028 en kost meer dan honderd miljoen euro. Real troeft verschillende Europese topclubs af. Ook Paris Saint-Germain en Liverpool zagen de Fransman graag komen, maar vissen dus achter het net. Tchouaméni wenste alleen naar De Koninklijke te gaan. De Fransman wordt komende dinsdag gepresenteerd aan het publiek, na zijn medische keuring


Volgens the Athletic-journalist David Ornstein zit de deal in de afrondende fase. In totaal is met de transfer ruim honderd miljoen euro gemoeid. Dat bedrag is inclusief twintig miljoen euro aan prestatiebonussen. Tchouaméni had tevens de mogelijkheid om naar Paris Saint-Germain te gaan en had zelfs een aanbieding in beraad van de Franse eliteclub, maar heeft vanaf het begin zijn voorkeur uitgesproken voor Real. PSG was zelfs bereid om meer te betalen dan Real. Afgelopen weekend trok de club de stekker uit de onderhandelingen.

Real was vastberaden om zich deze keer niet in de wielen te laten rijden door PSG. De Franse grootmacht groeide onder het Qatari bewind uit tot een kwelgeest van de Madrilenen op de transfermarkt, vooral door Mbappé - die aanvankelijk ook voor Monaco uitkwam - al vijf jaar lang uit hun handen te houden. Laatstgenoemde ging op het laatste moment alsnog overstag toen PSG met een verbeterd voorstel kwam. Dat is in het geval van Tchouaméni dus niet gelukt. De middenvelder geldt als een van de kroonjuwelen van het Franse voetbal, van wie Real er afgelopen zomer al een inlijfde met Eduardo Camavinga.

Tchouaméni heeft onlangs zijn tweede seizoen als speler van Monaco afgerond en maakte daarin een meer dan uitstekende indruk. De 1,87 meter lange controleur zag dat in september bekroond worden met zijn debuut in het Franse elftal. Tchouaméni kwam als een komeet bij les Bleus en stond een maand later in de basis in de gewonnen finale van de Nations League (1-2 tegen Spanje). Ook op dit moment is hij met de Franse nationale ploeg bijeen. Het elftal van Didier Deschamps speelt komende week in het kader van de Nations League tegen Oostenrijk en Kroatië.

Bezig met laden …