Real Madrid blijft steken op remise, achttiende rode kaart Ramos

Daniel Cabot Kerkdijk14 dec 2013, 16:52
Laatst bijgewerkt: 14 dec 2013, 16:52

Real Madrid heeft zaterdag dure punten laten liggen. De ploeg van Carlo Ancelotti wilde alle resterende duels van de maand december per se winnen, maar kwam op bezoek bij Osasuna niet verder dan een gelijkspel. In Pamplona eindigde de krachtmeting in 2-2. De laagvlieger nam een dubbele voorsprong, stond tegen tien man door een rode kaart voor Sergio Ramos, maar na negentig minuten was een punt toch het hoogst haalbare. Real Madrid wacht gespannen af wat Barcelona en Atlético Madrid later dit weekeinde zullen doen.

/

De eerste helft in het Reyno de Navarra mocht er absoluut zijn: drie doelpunten, zeven gele kaarten en een rode kaart. De duels tussen Osasuna en Real Madrid zijn altijd al op het scherpst van de snede geweest en dat was zaterdagmiddag niet anders. De bezoekers gingen in Pamplona furieus van start, met name Cristiano Ronaldo. In de eerste vijftien minuten had de Portugees al drie mogelijkheden onbenut gelaten. Het was vervolgens Osasuna dat de ban brak. Marc Bertrán verstuurde een voorzet met de buitenkant van de voet en Oriol Riera kopte het leer achter sluitpost Diego López: 1-0.

Vlak na de openingstreffer vroeg heel Real Madrid vergeefs om een strafschop, na een duel tussen Luka Modric en Alejandro Arribas. De ploeg van Ancelotti bleef zoeken naar de gelijkmaker, maar was ongelukkig in de afwerking. In de 39e minuut verdubbelde Osasuna zelfs de voordelige marge. De redding van López op de kopbal van Damiá was uitstekend, maar Riera kopte in de rebound de bal alsnog tegen de touwen: 2-0. Tot overmaat van ramp pakte Ramos enkele minuten later zijn tweede gele kaart en daarmee zijn achttiende rode kaart als Merengue. Ondanks de ondertalsituatie kwam Real op slag van rust nog op 2-1. De defensie van Osasuna lette te veel op Ronaldo en kon niet voorkomen dat Isco de bal achter Andrés Fernández werkte.

Tien minuten na rust opteerde Ancelotti voor de inbreng van Ángel Di Maria als vervanger van Gareth Bale. Door de aanwezigheid van de Argentijn kon Daniel Carvajal mee opkomen, maar ook dat leidde niet direct tot de gewenste gelijkmaker. Ancelotti keek lijdzaam toe hoe de organisatie bij Real zowel defensief als offensief compleet wegviel: lukrake aanvalspogingen en chaos zodra Osasuna in balbezit was. Met de inbreng van Nacho kwam er wat meer rust in het spel van de bezoekers, maar Andrés werd nauwelijks meer op de proef gesteld. Toch kwam Real op gelijke hoogte. Twee minuten na de tweede gele kaart voor Gato Silva kopte Pepe uit een vrije trap van Isco de 2-2 binnen. Real Madrid kon echter niet voorkomen dat de krachtmeting in een gelijkspel eindigde.