voetbalzone

Real Madrid eerste club ooit die magische grens van één miljard omzet doorbreekt

Mart Oude Nijeweeme24 jul 2024, 07:58
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:57
Advertentie

Real Madrid heeft afgelopen seizoen een jaaromzet gedraaid van ruim één miljard euro, zo maakt de club bekend. De Koninklijke maakte een winst van 16 miljoen euro ten opzichte van een jaar eerder.

Het inkomen in 2023/24, exclusief spelerstransfers, bedraagt 1.073 miljoen euro. Dat is 27 procent meer dan een jaar eerder. De club heeft een solide situatie met een nettovermogen van 574 miljoen euro, zo valt te lezen op de clubsite.

Bovengenoemde cijfers werden dinsdag bekendgemaakt nadat de Raad van Bestuur van Real Madrid bijeenkwam en de jaarrekening over het boekjaar 2023/24 presenteerde.

Op sportief gebied was het ook geen slecht jaar voor Real. De club werd landskampioen, won de Champions League en de Spaanse Supercup. Dat zorgde niet alleen voor hogere inkomsten, maar ook meer uitgaven.

Zo moesten er onder meer bonussen worden uitgekeerd vanwege het sportieve succes. Borussia Dortmund kreeg vijf miljoen euro aan prestatiebonussen nadat het Jude Bellingham een jaar eerder verkocht aan Real.

Real streek alleen met de finalewinst al 20 miljoen euro op. Volgens L'Équipe komt de transfersom van Bellingham daarmee uit op 128 miljoen euro. Er staat nog 6 miljoen euro open aan overige bonussen.

Zodra het resultaat van de verkoop van spelers uitgevoerd in 2023/24 wordt meegerekend, wordt een operationeel resultaat verwacht van 156 miljoen euro. Dat resultaat is vergelijkbaar met de financiële resultaten van 2022.

Bezig met laden …