voetbalzone

'Real Madrid en Manchester United bereiken akkoord over Hernández'

Bart Kruyt31 aug 2014, 19:10
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2014, 19:10
Advertentie

Real Madrid lijkt in de slotfase van de transfermarkt nog een concurrent voor Karim Benzema te gaan halen. Zaterdagavond werd er gesproken over de mogelijke komst van Radamel Falcao, maar de spits van AS Monaco ontkende dat hij had getweet dat hij op weg was naar het Santiago Bernabéu. Nu zou Javier Hernández de belangrijkste kandidaat zijn om de aanval van Real te komen versterken: volgens Cadena SER is er zondag een akkoord bereikt tussen Real en Manchester United.

voetbalzone

De 26-jarige Hernández zou voor een seizoen gehuurd worden van United, waar hij niet in de plannen van Louis van Gaal voorkomt. De Mexicaan mocht op de openingsspeeldag slechts een helft meedoen tegen Swansea City en maakte alleen in de bekerwedstrijd tegen MK Dons negentig minuten. Hernández is al een tijdje op zoek naar een oplossing voor zijn vervelende situatie op Old Trafford en lijkt die kort voor het sluiten van de transfermarkt te hebben gevonden.

Hernández, voetbalnaam 'Chicharito', staat sinds de zomer van 2010 onder contract bij United. Hij was echter in geen enkel seizoen een vaste basisspeler en kwam in 102 competitiewedstrijden tot 37 doelpunten in de Premier League. Mocht hij inderdaad naar Real gaan, dan wordt Hernández de vierde nieuwkomer bij de Champions League-winnaar. De selectie van Carlo Ancelotti werd eerder al versterkt met James Rodríguez, Toni Kroos en Keylor Navas.

Falcao komt dus niet naar Real, maar lijkt nog wel te gaan vertrekken bij Monaco. Zaterdagavond deed el Tigre al niet mee tegen Lille en Manchester City schijnt de belangrijkste kandidaat te zijn om de 28-jarige Falcao in te lijven. The Guardian meldt nu dat Monaco Falcao voor zeventig miljoen euro heeft aangeboden aan City, maar de Engelse landskampioen heeft last van de Financial Fair Play-regels en weet niet of dit mogelijk is.

Bezig met laden …