voetbalzone

Real Madrid evenaart AC Milan met veertiende prijs en jaagt op Barça

Bart Kruyt12 aug 2014, 23:12
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2014, 23:12
Advertentie

Real Madrid had dinsdagavond niet veel moeite met Sevilla. De Champions League-winnaar bleek in Cardiff simpelweg een maatje te groot te zijn voor de Europa League-winnaar en pakte dankzij een dubbelslag van Cristiano Ronaldo de veertiende Europese prijs uit de geschiedenis van de club. Daarmee evenaart Real AC Milan; alleen Barcelona heeft een Europese trofee meer (vijftien).

Real won tien keer de Europa Cup 1/Champions League, twee keer de UEFA Cup en dinsdag voor de tweede keer de Europese Supercup. De eerste keer dat de Koninklijke laatstgenoemde prijs op de erelijst mocht bijschrijven was in 2002, toen UEFA Cup-winnaar Feyenoord in Monaco werd verslagen. Destijds werd het 3-1, herinnert het ANP.

Milan won de Europese Supercup vijf keer, Barcelona vier keer en Ajax en Liverpool drie keer. De eerste keer dat Ajax deze prijs won, in 1972, erkende de UEFA dit duel echter niet als een officiële wedstrijd om de Supercup. Volgende week speelt Real om de Spaanse Supercup, tegen Atlético Madrid. Deze finale wordt over twee wedstrijden gespeeld.

Bezig met laden …