Real Madrid gaat onderuit ondanks goal na verbazingwekkende counter

Daniel Cabot Kerkdijk16 aug 2014, 22:42
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2014, 22:42

Fiorentina heeft Real Madrid in een vriendschappelijke ontmoeting op een nederlaag getrakteerd. In Warschau was de ploeg van Vincenzo Montella met 2-1 te sterk voor de kersverse winnaar van de Europese Supercup: 2-1. Cristiano Ronaldo zette de Spaanse topclub al snel op 0-1, maar Mario Gómez en Marcos Alonso bezorgden la Viola een overwinning. Real Madrid werkt nu toe naar de dubbele ontmoeting met Atlético Madrid in het kader van de Spaanse Supercup.

Na vier minuten keek Fiorentina al tegen een achterstand aan. De counteraanval van Real Madrid was werkelijk spectaculair en duurde slechts negen seconden. Ronaldo zette een tegenaanval op, Ángel Di Maria zocht op snelheid het doelgebied op en Ronaldo rondde af: 0-1. De openingsfase mocht er sowieso zijn, met kansen voor Khouma Babacar, Di Maria, James Rodriguez en Ronaldo. Real Madrid leek het duel te controleren, maar Fiorentina werd gevaarlijker en kwam na een klein half uur spelen op gelijke hoogte. Na onnodig balverlies van Xabi Alonso was Gómez het eindstation van een aanval van de Italianen. Keylor Navas was kansloos op de kopbal: 1-1.

Naarmate de rust in zicht kwam, zakte Real Madrid in en probeerde Fiorentina op voorsprong te komen. Het aluminium stond de 2-1 van Alberto Aquilani in de weg. Hoewel de ploeg van Ancelotti in het tweede bedrijf enkele mogelijkheden op een doelpunt had, was men zonder balbezit behoorlijk kwetsbaar. Twintig minuten voor tijd viel de 1-2. Sami Khedira en Álvaro Arbeloa faalden en Marcos Alonso schoot de bal achter Navas, ook al probeerde Nacho Fernández het leer nog uit het doel te halen. Het duel kon daarna nog alle kanten op. Navas stond de 3-1 van Juan Manuel Vargas in de weg en Di Maria faalde oog in oog met Neto. Ook Josip Ilicic liet een goede kans onbenut.