voetbalzone

Real Madrid haalt slechts punt bij nummer laatst

Erik van Dam12 jan 2013, 20:49
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2013, 20:49
Advertentie

Real Madrid is er zaterdagavond niet in geslaagd te winnen bij Osasuna, de nummer twintig van Spanje. Het team van José Mourinho miste enkele belangrijke waarden in het team en oogde vrij futloos in Pamplona: kansen waren vrij schaars en Real, dat invaller Kaká kwijtraakte met twee gele kaarten, wekte geen moment de indruk dat het in staat was tot een zekere zege. De 0-0 remise die het ophaalde is het achtste puntverlies in negentien wedstrijden: Atlético Madrid en Barcelona kunnen zondag verder weglopen bij de Koninklijke.

/

Real opereerde moeizaam zonder belangrijke schakels als Sergio Ramos (geschorst), Mesut Özil (gepasseerd) en Cristiano Ronaldo (geschorst). Voor rust kwam de regerend kampioen van Spanje spaarzaam tot uitgespeelde kansen in El Sadar, de thuishaven van Osasuna. De ene keer dát Real de kans had te scoren, was het Marc Bertrán die zich als reddende engel opwierp op een schot van Sami Khedira. Op slag van rust miste Fábio Coentrão een waardevolle kans jammerlijk.

De thuisclub uit Pamplona, de rode lantaarndrager in de Primera División, liet zelf ook niet veel goeds zien. De laatste vier competitiewedstrijden won men niet en ook nu werd weer goed zichtbaar waar het euvel zit: in de voorhoede. Nino en Kike Sola kwamen maar weinig aan de bal en áls zij die veroverden, was het meestal maar van korte duur. Na rust schoot Osasuna daarentegen uit de startblokken. Kike Sola nam Iker Casillas na twintig seconden al vol onder vuur en sleepte er een hoekschop uit.

/

Mourinho liet kort daarna Karim Benzema en Kaká warmdraaien voor een invalbeurt en stuurde de Braziliaan en Fransman er uiteindelijk ook in, na bijna een uur. Kaká pakte vrijwel direct geel, na een elleboog richting Rubén. Van echte toegevoegde waarde was de Braziliaanse middenvelder niet, net zoals zijn voorganger Ángel Di María niet bracht wat nodig was om het team voorbij Osasuna te loodsen. Mourinho bracht Mesut Özil ook nog in de hoop op een schokeffect, maar tevergeefs.

Een kwartier voor tijd dupeerde Kaká vervolgens zijn team, door tegen zijn tweede geel sinds zijn invalbeurt aan te lopen. De voormalig Gouden Bal-winnaar bood bij het verlaten van het veld schuldbewust zijn excuses aan bij Mourinho en liet Real Madrid met tien tegen elf achter. Wonderlijk genoeg zonk de moed Real niet in de schoenen en José Callejón schoot zelfs de 0-1 binnen. De arbitrage keurde de treffer echter af wegens buitenspel, een twijfelachtige beslissing. Over acht dagen wacht Valencia-uit voor de nummer drie van Spanje.

Bekijk hier de tweede gele kaart voor Kaká:


Expulsión de Kaka @spherachanneldoor SpheraChannel

Bezig met laden …