Real Madrid heeft aan één helft genoeg tegen favoriete thuisopponent

Daniel Cabot Kerkdijk31 okt 2015, 16:50
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2015, 16:50

Real Madrid blijft ongeslagen in de Primera División. De ploeg van trainer Rafael Benítez boekte zaterdagmiddag ten koste van Las Palmas de zevende overwinning van het seizoen: 3-1. Isco, Cristiano Ronaldo en Jesé Rodriguez namen de doelpunten van de Madrilenen voor hun rekening. Door de zege staat Real Madrid voorlopig drie punten los van Barcelona, dat later vandaag nog echter tegen Getafe aantreedt.

Het sterrenensemble van Benítez legde in de eerste veertien minuten al de basis voor de overwinning. Real Madrid profiteerde van balverlies van de bezoekers en Isco maakte op aangeven van Casemiro geen fout, oog in oog met Javi Varas. Ronaldo verdubbelde tien minuten later al de voordelige marge van los Merengues. De Portugees werd niet gedekt in het strafschopgebied en daar had Marcelo oog voor. Na voorbereidend werk van de Braziliaan zette de sterspeler van Real Madrid de 2-0 op het scorebord en heeft hij inmiddels tegen dertig verschillende Primera División-clubs het net gevonden.

Een goede strategie bij een corner resulteerde in de 36e minuut in de aansluitingtreffer van Las Palmas: Hernán Santana kopte het leer achter Kiko Casilla. Real Madrid had, ondanks de eerste tegengoal in het Santiago Bernabéu dit seizoen, echter weinig tijd nodig om de eilandclub weer pijn te doen. Jesé kwam vanaf de zijkant naar binnen en met een krachtig schot zette hij de 3-1 op het scorebord.

De tweede helft viel tegen: Real Madrid maakte vanwege de dubbele voorsprong geen aanstalten meer om op zoek te gaan naar meer doelpunten, terwijl Las Palmas niet van plan om via enkele rake counters tegen een ruimere nederlaag aan te lopen. Casilla moest in actie komen op een vrije trap van Willian Jose en had in de slotminuten geluk dat invaller Sergio Araujo het vizier niet op scherp had staan. Las Palmas blijft zodoende de tegenstander met de meeste wedstrijden tegen Real Madrid in het Santiago Bernabéu zónder overwinning: 36 officiële duels.