voetbalzone

Real Madrid heeft maximaal twee weken: ‘Ik wens de club het allerbeste’

Daniel Cabot Kerkdijk29 okt 2018, 23:12
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2018, 23:12
Advertentie

Real Madrid maakte maandag het congé van Julen Lopetegui officieel. Slechts 137 dagen na zijn aanstelling is de voormalig coach van onder meer FC Porto en het nationale elftal van Spanje reeds op straat gezet. Santiago Solari, coach van Real Madrid Castilla, is voorlopig als interim-trainer aangesteld en zal woensdagavond in het eerste bekerduel met Melilla officieel op de bank van de Champions League-winnaar debuteren.

“Na de beslissing van de clubleiding van Real Madrid wil ik de club bedanken voor de mogelijkheid die mij is geboden”, liet Lopetegui maandagavond laat in een communiqué weten. “Ik wil de spelers bedanken voor hun inspanningen en arbeid, evenals elke medewerker van de club voor hun hulp in deze periode. En, uiteraard, de fans voor hun steun. Ik wens Real Madrid het allerbeste in het restant van het seizoen.”

Real Madrid staat negende in LaLiga, op zeven punten van koploper Barcelona, met slechts vier overwinningen in tien competitieduels. In de Champions League staat de teller op zes punten uit drie groepsduels. Liefst vijf van de laatste zeven officiële duels gingen verloren, met de 5-1 nederlaag tegen Barcelona van zondag als dieptepunt. “We begrijpen dat er sprake is van een groot verschil tussen de kwaliteit in de selectie, met acht genomineerde voetballers voor de volgende uitreiking van de Ballon d’Or, en de resultaten tot dusver dit seizoen”, liet de Koninklijke maandag via de officiële kanalen weten.

Volgens de regels van de Spaanse voetbalbond heeft Real Madrid exact twee weken de tijd om definitief een opvolger van Lopetegui aan te wijzen. Dat betekent dat Solari op interim-basis maximaal vier duels van het hoogste keurkorps mag coachen: Melilla, Real Valladolid, Viktoria Plzen en Celta de Vigo. Zodra deze periode ten einde is, zal Real Madrid de knoop moet doorhakken, of eerder. De eerste optie van voorzitter Florentino Pérez is de clubloze Antonio Conte, maar de moeizame gesprekken met de Italiaan deed Real Madrid ertoe besluiten om voorlopig Solari aan te wijzen.

Bezig met laden …