voetbalzone

‘Real Madrid houdt besprekingen Barcelona en Busquets in de gaten’

Erik van Dam01 mrt 2016, 12:22
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2016, 12:22
Advertentie

Overstappen van Barcelona naar Real Madrid en vice versa is in de regel een doodzonde, maar toch blijven de Spaanse media gretig schrijven over zulke transfers, en dan met name van Barcelona naar Madrid. Eerder dit seizoen werd Neymar al herhaaldelijk gelinkt aan de aartsrivaal en ook Ivan Rakitic werd recent door OK Diario genoemd als kandidaat. Nu is het de beurt aan Sergio Busquets.

/

Real Madrid zou volgens journalist Eduardo Inda in de gaten houden hoe de contractbesprekingen tussen de 27-jarige Busquets en zijn club verlopen. De middenvelder uit eigen kweek is bezig aan zijn achtste jaar bij de hoofdmacht en won alle prijzen die er te winnen vallen al meermaals. Busquets ligt nog tot de zomer van 2019 vast in Camp Nou, maar praat wel met los Azulgrana over contractverlenging.

Recent zei hij zelf dat hij met zijn hoofd alleen bij Barcelona zit, maar dat Josep Guardiola eigenlijk de enige coach is die hem op andere gedachten zou kunnen brengen. Dat wekte meteen geruchten in de hand over een zomerse transfer naar Manchester City, waar Pep vanaf het nieuwe seizoen voor de groep staat. Journalist Inda voegt daar nu dus Real Madrid nog eens aan toe.

“Het obscure verlangen van Real Madrid is om Busquets erbij te hebben. Ik zeg niet dat het er ook echt van zal komen, maar ze dromen er wel van”, liet hij weten tijdens het tv-programma El Chiringuito de Jugones. “En een type-Mascherano zouden ze ook erg graag aantrekken. Er zijn veel, te veel spelers in Madrid die niet snappen wat het betekent om in het wit te mogen spelen. Ze zijn op zoek naar dirigenten en slopers.”

Bezig met laden …