voetbalzone

‘Real Madrid is Arsenal te snel af en contracteert ‘El Bombardero’’

Gijs Freriks04 jun 2014, 20:30
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2014, 20:30
Advertentie

Arsenal kan Carlos Vela voor vier miljoen euro terugkopen van Real Sociedad, maar Real Madrid lijkt the Gunners de loef af te steken. Volgens ESPN staat de club op het punt om zich met de 25-jarige Mexicaan te versterken. Vela zou in het hagelwitte tenue de opvolger moeten worden van Álvaro Morata.

voetbalzone

Volgens de Amerikaanse televisiezender vertrekt Morata waarschijnlijk naar Juventus en keert Asier Illarramendi, als onderdeel van de deal van Vela, terug naar Sociedad. Vela was afgelopen seizoen in dienst van de Basken goed voor zestien doelpunten en dertien assists in 37 competitiewedstrijden. El Bombardero, zoals de spits wordt genoemd, heeft nog een contract tot de zomer van 2016.

ESPN gaat er dus vanuit dat Vela die verbintenis niet uitdient en tijdens de zomermarkt naar Real vertrekt. Vela kwam eerder uit voor Arsenal en die club verhuurde hem aan Celta de Vigo, Salamanca, Osasuna, West Bromwich Albion en Real Sociedad. Laatstgenoemde vereniging nam de linkspoot in de zomer van 2012 definitief over van Arsenal, maar de Londenaren behielden wel een koopoptie van vier miljoen.

Vela zei onlangs nog dat Arsenal ‘niet slim’ is wanneer het besluit hem niet terug te halen, maar gaf afgelopen vrijdag ook toe dat hij geen trek heeft in een tweede avontuur in het Emirates Stadium. De 35-voudig international is overigens niet van de partij op het WK in Brazilië; hij ligt overhoop met de Mexicaanse voetbalbond.

Bezig met laden …