voetbalzone

‘Real Madrid is buitengewoon goed, maar wij hebben veel karakter’

Gijs Freriks13 apr 2015, 19:05
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2015, 19:05
Advertentie

Atlético Madrid verloor vorig seizoen de Champions League-finale van Real Madrid en werd in de verlenging geflatteerd geklopt: 4-1. Die finale overdoen kan niet meer, maar los Colchoneros kunnen Real dit seizoen wél voortijdig uit Europa kegelen. Dinsdagavond staat de eerste ontmoeting in de kwartfinale op de rol en hoopt Atlético een goede eerste stap te zetten, op weg naar de laatste vier.

voetbalzone

Trainer Diego Simeone gaf maandag op de persconferentie aan dat de finale van de vorige Champions League-editie voor hem niet meer telt: “Ik kijk daar niet naar terug, want het wordt een nieuwe en totaal andere wedstrijd. Een kwartfinale is niet hetzelfde als een finale. Ik zou dit affiche eerder vergelijken met de halve finale van de Copa del Rey van vorig seizoen, waarin Real misschien wat verdedigender opereerde.”

De Argentijn gaf volgens de krant AS aan dat hij Real als de favoriet beschouwt voor het winnen van het tweeluik: “Ja. Het is namelijk een feit dat Real op verschillende posities op het veld meer individuele klasse heeft dan wij. Maar het is een knock-outfase en dat is waar het om gaat. Mijn spelers hebben diverse karaktereigenschappen die ons team beter maken dan het misschien eigenlijk is.”

“De spelers van Real zijn buitengewoon goed. Ik heb veel respect voor hun technische bagage en hun vertoonde spel. De terugkeer van Luka Modric moet ook een boost voor een team zijn dat ook zonder hem al geweldig speelde. Met Modric in de ploeg kunnen ze dominanter spelen op het middenveld, dat kan beslissend zijn”, aldus Simeone, die ten slotte de loftrompet stak over Carlo Ancelotti: “Ik heb veel bewondering voor hem, vooral als persoon. Als hij wint, gaat hij zich niet opeens anders gedragen. Dat maakt hem uniek. Hij heeft veel ervaring en al zijn spelers spreken lovend over hem. Dat zegt genoeg.”

Bezig met laden …