voetbalzone

‘Real Madrid kan hem niet aantrekken zolang ze ons niet respecteren’

Daniel Cabot Kerkdijk24 dec 2014, 17:15
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 17:15
Advertentie
voetbalzone

Florentino Pérez verzekerde vorige week dat Lucas Silva hooguit komende zomer naar Real Madrid gaat. Dat heeft wellicht ook met de moeizame gesprekken tussen de clubs te maken. Cruzeiro, dat zeventig procent van de transferrechten bezit, vraagt de hoofdprijs van vijftien miljoen euro voor de 21-jarige middenvelder. Het laatste contact tussen de club uit Brazilië en de Champions League-houder dateert van minimaal een maand geleden, zo verzekert men.

“We hebben vier keer over de toekomst van Lucas Silva vergaderd, zo'n dertig tot veertig dagen geleden. Ik heb zo’n tien keer met Real Madrid gesproken”, claimt technisch directeur Alexandre Mattos. “Er is geen enkel akkoord. Ik had direct contact met algemeen directeur José Ángel Sánchez, die de intentie had om een transfer vanaf juni volgend jaar te bewerkstelligen. Als Florentino, iemand waar ik veel respect voor heb, het niet nodig vindt om onze speler in januari aan te trekken, gaan wij niet afscheid nemen van een voetballer die we nodig hebben.”

Real Madrid heeft tot dusver twee biedingen uitgebracht: één van twaalf miljoen euro en één van ruim veertien miljoen euro. “De vertegenwoordiger van Real Madrid heeft vier keer met mij om de tafel gezeten. Toen er minder dan vijftien miljoen euro werd geboden, heb ik met voorzitter Gilvan gebeld. Hij nam geen genoegen met een inferieur bedrag. Real Madrid kan hem niet halen zolang ze ons niet respecteren."

Bezig met laden …