Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Real Madrid kan titel ruiken dankzij winnende goal Bellingham tegen FC Barcelona

Laatste update:

Real Madrid heeft zondagavond een zeer late overwinning geboekt op FC Barcelona. In het Santiago Bernabéu kwam de ploeg van trainer Xavi tot tweemaal toe op voorsprong, maar in beide gevallen wisten de Madrilenen adequaat te reageren. Uiteindelijk zorgde Jude Bellingham in de blessuretijd voor de winnende: 3-2. Het verschil op de ranglijst in LaLiga loopt door de zege voor Real Madrid op tot liefst elf punten, waardoor de Koninklijke praktisch zeker is van de landstitel.

Ancelotti voerde ten opzichte van het gewonnen Champions League-duel met Manchester City (1-2, na strafschoppen) meerdere wijzigingen door. Zo kreeg Lucas Vázquez rechtsachterin de voorkeur boven Dani Carvajal en schoof Eduardo Camavinga een linie terug om plaats te maken voor Luka Modric.

Bij Barcelona stond er slechts een andere naam op het veld ten opzichte van de pijnlijke Europese nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-4). Op het middenveld kwam Andreas Christensen erbij, waardoor de niet geheel fitte Pedri op de bank belandde.

El Clásico werd direct een spektakelstuk, want in de zesde speelminuut vonden de Catalanen al de openingstreffer. Doelman Andriy Lunin verkeek zich op een uitstekende corner van Raphinha, waardoor Christensen bij de tweede paal in vrijheid kon binnenkoppen: 0-1.

Het duurde niet lang voordat Real Madrid de gelijkmaker aantekende. Pau Cubarsí maakte een lichte overtreding op Federico Valverde, waarna arbiter Cesar Soto Grado naar de penaltystip wees. Vinícius Júnior benutte de strafschop op koelbloedige wijze: 1-1.

Na bijna een half uur spelen hoopte Barcelona op gelijke hoogte te komen. Lamine Yamal rondde af en klopte mogelijk Lunin, die de bal (deels) achter de lijn leek te stoppen. Door het ontbreken van doellijntechnologie keek de videoscheidsrechter minutenlang naar het moment, maar uitsluitsel kon niet worden gegeven. Definitief geen doelpunt.

Op slag van het rustsignaal sloeg het noodlot toe voor De Jong. Na een duel om de bal met Valverde leek de enkel van de Nederlander dubbel te klappen. Hij zag meteen dat het foute boel was en sloeg zijn handen voor het gezicht. Hij werd per brancard van het veld gedragen en vervangen door Pedri.

In de openingsfase van de tweede helft creëerde Real Madrid enkele kansen, maar het was Barcelona dat opnieuw op voorsprong kwam. In eerste instantie bracht Lunin redding na een poging van Raphinha, maar uit de rebound schoot Fermín López alsnog raak: 1-2. Wederom hield Barcelona niet lang stand, want twee minuten na het doelpunt stond het weer 2-2. Lucas Vázquez scoorde na een fraaie pass van Vinícius Júnior.

In de eindfase van de wedstrijd werden er over en weer nog enkele kansen genoteerd, maar uiteindelijk trok Real Madrid aan het langste eind. Bellingham schoot in de blessuretijd op zeer overtuigende wijze de 3-2 binnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar goed dat Sierd de Vos vandaag de commentator was en niet ook de scheidsrechter.

Hij smeekte bijna om een penalty bij Lamine Yamal.

Daarnaast nog veel meer merkwaardige uitspraken en nagenoeg allemaal tegen Real Madrid.

21 april 2024 om 23:05

Het is inmiddels algemeen bekend dat Sierd een diehard Barca fan is en hij doet niet eens moeite om dat te verbergen tegenwoordig, misselijkmakend is het..

21 april 2024 om 23:08

Waarom zou een diehard Barcelona fan een seizoenskaart hebben bij Atletico?

21 april 2024 om 23:09

Om mensen zoals jou te laten denken dat ie Atletico fan is, en dat werkt blijkbaar. Maar onder de kenners is het al jaren bekend hoor..

21 april 2024 om 23:14

Haha als je er zelf maar in gelooft

21 april 2024 om 23:17

Niemand ontkent dat Sierd niks met Real heeft. Wat ook vrij logisch is als je bent opgegroeid met het Mourinho tijdperk. Ieder zn eigen smaak. Maar welke idioot betaalt er duizenden euro’s om ons te laten denken dat hij fan van Atletico is?

21 april 2024 om 23:21

Sierd opgegroeid in het tijdperk Mourinho? Klopt dit voor geen meter of is mijn begrijpend lezen op zondagavond na een x aantal biertjes ondermaats?

21 april 2024 om 23:24

Wat een gast

21 april 2024 om 23:29

Omdat Sierd als Barcelona tegen Atletico speelt bijna hetzelfde over Atletico praat als hoe hij over Real praat. Hij juicht als Barca scoort, houdt zich geschrokken in en heeft een hele zure reactie als Atletico tegen scoort. Ha ha, man dit is gewoon algemeen bekend hoor.

22 april 2024 om 01:25

@jayjack

Aldus een self proclaimed ''kenner''. Vreemde redenatie om te denken dat hij een seizoenskaart va Athletico nodig heeft puur zodat jij denkt dat hij niet voor Barca is.

22 april 2024 om 01:25

@jayjack

Aldus een self proclaimed ''kenner''. Vreemde redenatie om te denken dat hij een seizoenskaart va Athletico nodig heeft puur zodat jij denkt dat hij niet voor Barca is.

21 april 2024 om 23:07

Ach gaat het man? Na zoveel beslissingen in het nadeel van Madrid? Je vast een moeilijke avond hebben gehad, stomme Sierd!

Waar maak je je druk om man.

21 april 2024 om 23:09

Sierd was inderdaad niet erg objectief, jammer dat hij dat zo laat doorschijn. maar man man man wat is die Yamal toch een goede speler. Echt die balbehandeling en het voetbalinzicht op die leeftijd is buitenaards. Overigens had een gelijkspelletje een terechtere uitslag geweest kijkend naar het spelbeeld.

21 april 2024 om 23:11

Helemaal met je eens wat betreft Yamal!

21 april 2024 om 23:13

En hij kan alleen maar beter worden, Barca heeft goud in handen met deze jongen!

22 april 2024 om 00:25

De kans is inderdaad groot, toch zijn er genoeg voorbeelden van spelers die alleen maar slechter worden na hun tienerjaren.

22 april 2024 om 02:47

Ontegensprekelijk het grootste talent dat er nu rondloopt. Niet normaal.

22 april 2024 om 07:14

Met zo een slechte Barca zie ik het ook gebeuren dat een andere club met hem ervandoor gaat.

22 april 2024 om 09:31

Je kan ook overdrijven, heb na het vertrek van Messi niet meer zoveel met Barca. Heb momenteel wel het gevoel dat er meer een stijgende lijn in zit.

22 april 2024 om 09:33

De selectie van Barcelona zit vol met talent juist. Die spelers moet je koste wat kost behouden en aan een team bouwen dat de vruchten kan plukken in het verbouwde stadion.

Als je Balde, cubarsi, yamal, darvich, gavi, pedri, Fernandez, bernal, guiu, roque, fermin (en niet allemaal zullen het wereldtoppers worden). Maar er is niets mis met de kwaliteit van je selectie. Ook is het mooi voor de identiteit van de club (spaanse jongens en veel eigen opgeleide jongens). Die identiteit was de laatste jaren te grabbel gegooid.

21 april 2024 om 23:11

Goh hoe zou het toch komen, ene na de andere merkwaardige beslissing van de scheids en var

21 april 2024 om 23:14

Die man moeten ze ontslaan. Door hem ben ik gestopt met kijken via hun en een stream gaan zoeken. Het is een regelrechte schande hoeveel haat er in die man zit.

21 april 2024 om 23:17

Ze moeten niks stop lekker met kijken en stop met zeiken

21 april 2024 om 23:25

Ik zou bijna wel weer moeten gaan kijken via hun. De haat van Sierd voelen wanneer real Madrid weer wint en zijn clubs er achter spelen om plek 2 en Atletico zelfs om überhaupt cl voetbal.

22 april 2024 om 08:52

Hij zegt gewoon wat de meeste mensen denken die weer zo'n dubieus optreden in het voordeel van Real Madrid moeten aanschouwen. Je weet gewoon dat het niet klopt.

22 april 2024 om 13:34

Het enige dubieuze was die goal die niet gegeven werd en niemand van ons kon 100% zeker vaststellen dat die bal over de lijn was dus dan kan je hem onmogelijk goedkeuren als goal.

21 april 2024 om 23:43

Dat was tien jaar terug ook al zo. El Classico met Sierd is een bron van ergernis voor iedereen die niet pro Barcelona is. Ik weet nog dat er een tijd was dat je het commentaar in een andere taal op kon zetten, dat was voor dit soort wedstrijden ideaal geweest.

Bijzondere ploeg dit Real Madrid. Zo bijzonder veel individuele kwaliteiten dat ze toch ineens uit het niets een doelpunt kunnen maken ook als het echt totaal niet loopt.

22 april 2024 om 00:06

Vandaag was echt extreem. De afgekeurde goal vierde hij al. In de herhalingen bleef hij het een goal vinden, alle lof voor Barca spelers en geen goed woord voor Real spelers. Wat was die man anti Real Madrid vandaag zeg.

Het zat er vandaag weer niet in. Het is masochisme ten top om Barcelona supporter te zijn, echt vreselijk om het sentiment in 1 week zo enorm te zien keren.

Gefeliciteerd Madrid fans, de betere ploeg dit seizoen.

21 april 2024 om 23:12

Het sentiment is dusdanig gekeerd, dat ik echt op een all time low zit qua vertrouwen in de toekomst.

Barcelona en gerichte aankopen is geen goed huwelijk. Ik heb er daarom ook 0 vertrouwen in dat Barcelona haar kleine zakje centjes goed spendeert komende zomer. Barcelona haalt altijd een bepaalde type speler, ik vind het lastig om uit te leggen, maar zie bijvoorbeeld een Stanisic van Leverkusen. Dat is best een goede stand-in voor Koundé (hypothetisch), maar je weet vanaf nu al 100000% zeker dat Barcelona niet eens één seconde denkt aan hem. Een Thuram van Nice kan kracht, loopvermogen en meer defensieve stabiliteit toevoegen aan het middenveld, maar Barcelona denkt daar niet eens aan. Zij denken aan technische, fysiek slappe dribbelaar nummer 4 op het middenveld: Dani Olmo. Waarom denken ze nooit buiten hun oh zo voorspelbare lijstje.

Tot slot: de trainerskeus. Die is van levensbelang. Stel hypothetisch, je stelt een de Zerbi aan, dan ga je voor een duidelijk speelplan. Stel, je stel Flick aan. Dan ga je voor direct Duits hoog tempo voetbal. Of.. je stelt Rafa Marquez aan, dan ga je voor niks. Geen spelvisie, geen speelplan, helemaal niks.

21 april 2024 om 23:35

Ik zit zelf niet zo slecht in de wedstrijd betreft de toekomst. Er zijn echt meer dan genoeg aanknopingspunten voor komend seizoen en daarna wat mij betreft. Ik begrijp heel goed wat je zegt verder, maar van deze ploeg die als dragende krachten jongens van 16 en 17 hebben lopen kan je gewoon niet verwachten dat de topwedstrijden worden binnengesleept, helaas.

Waarom ik dan niet zo slecht in de wedstrijd zit is als volgt. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst en Barca heeft de jeugd. Deze jongens moeten allemaal nog rijpen en sommigen van hen spelen dit seizoen pas hun eerste seizoen profvoetbal. Ook financieel komen er betere tijden aan met het oog op de nieuwe Nike-deal, het afronden van de renovatie en het mogelijke verval van wat hoge salarissen van onder meer Frenkie en op termijn Lewandowski.

De trainerskwestie gaat ben ik bang inderdaad weer eens uitlopen op een sof. De namen die je hierboven noemt zijn of te duur of als pleister tegen het bloeden. Wmb gaan we voor een jonge, ambitieuze trainer zoals Thiago Motta. Zelf denk ik dat ze Marquez aanstellen voor een enkel seizoen en dan hopen iemand als Motta op te kunnen pikken, maar dan heb je dus wéér zo’n seizoen waarin er geen stap vooruit gezet wordt. En resumé. De korte termijn, volgend seizoen, zie ik ons nog niet volop voor de prijzen meespelen, maar de toekomst van de club en deze ploeg is minder donker dan je schetst naar mijn idee.

21 april 2024 om 23:54

Om de prijzen spelen hoeft van mij niet eens, als je bouwt aan iets tenminste. Motta die je noemt bijvoorbeeld, haal hem binnen, en zeg direct als Laporta zijnde: “we gaan de CL niet winnen, we zijn absoluut geen favorieten voor Laliga. We hebben de tijd nodig.”

Leg de lat (realistisch) laag, en probeer de verwachtingen te temperen van te voren. Met een Motta/De Zerbi kies je voor de geleidelijke weg: rustig bouwen, speeltijl erin slijpen, jonkies de kans geven.

Met Flick kies je voor directe resultaten, en mochten de resultaten uitblijven, dan heb je alsnog een garantie op discipline en keihard werken dat erin wordt geslepen. (Niet dat ze nu niet keihard werken, maar jongens als Cancelo ogen niet alsof ze 100% gefocust een wedstrijd in gaan)

Met Marquez kies je voor een jaar lang niks. Geen ontwikkeling, geen vooruitgang, niks noppes nada.

Heb jij vertrouwen in de aankopen van Laporta dan? Ik ben bang dat we deze zomer al de fout gaan maken door miljoenenbedragen te spenderen aan de Joao’s van Jorge Mendes. Over linksbuiten hoor je 0 geruchten, dus ik laat me verrassen, maar de aankopen van Torres en Raphina geven me niet heel veel vertouwen.

22 april 2024 om 00:06

Laat ik me bij bovenstaande over de toekomstig trainer even aansluiten. Hou de verwachtingen realistisch laag, speel aantrekkelijk voetbal en de fans zijn gematigd tevreden verwacht ik. Niemand verwacht wonderen. Hoop niet op Flick want dat is de duurste optie van de namen in salaris. Iedereen verwacht marquez als tussenpaus om de wind van voren te vangen alvorens er geld gespendeerd kan worden en er een trainer voor de lange termijn met schone lei kan beginnen.

Betreft de transfers kan ik denk ik niks anders dan afwachten. Er is geen geld, geen salaris en dus op voorhand weinig speculatie. Wat ik begrepen heb van een aantal journalisten zijn we semi afhankelijk van de jongens die vertrekken, en dan met name de jongens die weggaan zonder restschuld. Dat is ook de reden dat Araujo niet als onschendbaar gezien wordt. Verder komen jongens als Ansu, Lenglet en Eric Garcia terug. Ansu zou je erbij kunnen houden misschien en die andere jongens proberen te slijten aan de straatstenen.

De twee Joao’s hoeven van mij geen miljoenen aan uitgegeven te worden. Ze zijn wel bezig met een nieuwe huurdeal met Atleti en Cancelo blijft alleen als er een gunstige deal gesloten kan worden met City voor zover bekend is. Zelf zou ik Felix er prima bij houden mits het huur is en Cancelo hoeft van mij niet te blijven(moet er wel een nieuwe linksback als stand-in komen).

22 april 2024 om 08:25

Onzin. Vorig jaar werden ze nog kampioen. Dat ze het Europees niet goed doen kan gebeuren. Het is niet meer zo eenvoudig om door te stoten, zeker met tien man tegen PSG. Clubs als Atletico zijn ook afgehaakt. Als Real en City niet treffen elkaar zouden hebben geloot stonden ze allebei waarschijnlijk in de finale. Maar Barcelona heeft veel goede jeugd en als ze dit bij elkaar houden doen ze over drie jaar weer mee. Ik zie het niet somber in. Het aankoopbeleid moet wel beter, spelers als Lewandowski zijn niet alleen fantasieloos, maar ook nog eens te duur voor wat ze leveren. Beetje net zo dom als Ibrahimovic halen: past totaal niet in het systeem.
Beter ga je voor Isak van Newcastle. Verder nog een breker erbij op het middenveld, het is nu wel heel licht. Frenkie kunnen ze verkopen en missen, die speelt echt anoniem. Verzuipt in oeverloos gedribbel en balletje breed.

22 april 2024 om 08:32

Irak van Newcastle, pardon?
Ik hoop dat jij nog ergens een flinke geldbuidel hebt liggen, want dit is voor Barca natuurlijk compleet onhaalbaar.

Nu we toch bezig zijn, als breker/6 zou ik Rodri doen, samen met Rice.

22 april 2024 om 11:10

Ze doen het Europees geweldig, kwartfinale CL met deze selectie is een knappe prestatie, en ze hebben zich zeker niet geblameerd tegen PSG. Een enorm verschil met de vorige twee seizoenen waar ze zelfs in de Europa League geen potten konden breken.

22 april 2024 om 12:10

Ze hebben zich wel geblameerd hoor. 1-4 thuis verliezen is hoe dan ook een blamage, zeker als je uit 3-2 wint.

Ja de rode kaart was een groot onderdeel hiervan, maar dat is dus een persoonlijke fout waarna je er (weer) keihard afgaat.

22 april 2024 om 01:12

Nouja hallo het is geen Vitesse. Of Ado. Of Ajax.

22 april 2024 om 01:19

Niet waargemaakte hoop is teleurstellender dan voorafgaand weten dat er niks inzit, zeker wanneer deze hoop iedere keer binnen handbereik van slagen ligt.

22 april 2024 om 01:51

Poetisch. Maar vandaag was er geen hoop toch? Wat viel er te winnen? Volgend seizoen nieuwe kansen.

22 april 2024 om 10:27

Ging om de gehele week waarin het maken of breken was met het sentiment. De uitkomst is duidelijk, haha.

Geef de Ballon D'or aan Jude Bellingham! Echt wat een speler. Werkt zo keihard voor het team, sterk aan de bal, heel slim in zijn loopacties en staat er wanneer hij er moet staan. Echt bizar weer. Vinicius heel wisselvallig vandaag. Had wel een goal en een assist maar verprutst weer de meest simpele kansen. Had al veel meer assists moeten hebben. Maar goed 11 punten los en La Liga is van ons!

21 april 2024 om 23:08

Er zijn wel meer kanshebbers toch? Kane en Mbappe zijn dit seizoen niet slechter dan Jude vind ik.

21 april 2024 om 23:11

PR van Madrid is natuurlijk vele malen sterker dan Psg en Bayern. Geweldige speler Jude hoor, minimaal top 3/5 voor de Balon D’Or, maar de PR vanuit Madrid is ongelooflijk.

21 april 2024 om 23:11

Die 3 zijn inderdaad de sterkste dit jaar. Alles hangt af van de CL en het aankomende EK. Maar Jude is wel een van de grootste kanshebbers dit jaar.

21 april 2024 om 23:46

PR van Real Madrid is ‘vele malen sterker’ dan Barca en PSG… je neemt jezelf toch niet serieus m, toch?

Het PSG waar een onderzoek naar loopt over de ballon dor die van Lewa was gestolen omdat PSG daarvoor bij de organisatie had gelobbyd. Man man man…

21 april 2024 om 23:10

En dat is zijn eerste seizoen !

21 april 2024 om 23:10

Wirtz en Mbappe die nog de treble kunnen winnen zijn er ook nog. En hebben net als bellingham een goede kans om het EK te winnen. Maar zeker een goede kanshebber.

21 april 2024 om 23:16

Het had vandaag met een in vorm zijnde Vini gewoon 5-2 moeten zijn. Wat een gemiste kansen. Gelukkig toch uiteindelijk een terechte overwinning gepakt.

21 april 2024 om 23:27

Dit is gewoon Vini, heel soms lukt een actie maar hij moet het met name van zijn snelheid hebben. Ben een grotere fan van Brahim, die kan heerlijk dribbelen. Motm voor mij is toch Lucas, die speelde echt top vandaag!

22 april 2024 om 08:29

Modric was geweldig vandaag. Nog altijd een speler die anderen in staat stelt in een kansrijke positie en situatie te komen. Die bal naar links met buitenkant voet: echt genieten.

Mourinho sprak destijds in Engeland na een wedstrijd toen hij werd gevraagd over het optreden van de arbitrage de wijze woorden "if I speak I'm in big trouble." Ik houdt mij ook maar even aan dit citaat, al zegt dat eigenlijk al genoeg. Er mocht maar één club winnen vandaag was duidelijk. Nou, gefeliciteerd. Die felicitaties mag je een even grote waarde aan hechten, als de waarde van een "overwinning" op deze manier..

21 april 2024 om 23:06

Die penalty van Vázquez was pure waanzin. Deed me denken aan dat moment van Saka van vorige week. Echt absoluut een schwalbe.

21 april 2024 om 23:08

Kerel ik denk dat je bij de verkeerde sport zit als je dat een absolute schwalbe durft te noemen en dan ook nog vergelijken met dat moment van Saka, moet niet gekker worden..

21 april 2024 om 23:11

Haha je ziet toch dat hij z’n been laat hangen en zelf het contact met Cubarsi opzoekt? Precies wat Saka deed bij Neuer.

21 april 2024 om 23:13

Wat doet die been daar uberhaupt? Vraag jezelf dat eerst af.

21 april 2024 om 23:13

Dit was natuurlijk gewoon een penalty. Domme actie van Cubarsi, als je de daar zo’n tackle inzet moet je ook gewoon de bal hebben. Ja hij laat zn been hangen maar dat doen alle aanvallers. Saka week echt uit naar Neuer om hem te raken, Vazquez deed gewoon geen moeite om over het been heen te stappen.

21 april 2024 om 23:15

Mwah ik zie z’n rechterbeen wel degelijk uitwijken maar goed

21 april 2024 om 23:19

Dus Vã¡zquez moet rond dat been lopen en al doende al het gevaar kwijt raken?

Neen, als je als verdediger de bal niet hebt moet je je been niet zo uitsteken in de looplijn van de aanvaller. Dat kan elke verdediger je zeggen dat je deze tegen krijgt. Heb ik ook af en toe meegemaakt wanneer ik hem niet snel genoeg terug trok.

21 april 2024 om 23:21

Hij zou zich ook niet kunnen laten vallen toch? Als de VAR had opgelet was de beslissing namelijk teruggedraaid en had hij een gele kaart gekregen.

22 april 2024 om 06:26

Natuurlijk is het een schwalbe. Zijn been zoekt zelf t been duidelijk op. Het had niet nodig geweest. Hij had gewoon zijn lijn kunnen aanhouden, was ie ook gevallen en was het een terechte pingel, maar nu was t simpelweg een schwalbe en had hij niet gegeven moeten worden m.i.. Vanuit de speler gezien idd tzelfde als Saka (beentje laten hangen, beetje uitwijken naar rechts ermee om beter contact te zoeken)

22 april 2024 om 15:21

Iedereen heeft het over dat rechterbeen dat ie zogenaamd uitsteekt maar daarvoor wordt zijn linkervoet al geclipped juist voor ie hem neer plant. Was altijd een overtreding.

21 april 2024 om 23:08

Je laat je echt wel kennen de laatste tijd.

21 april 2024 om 23:09

Oh nee, als je mijn reacties een beetje kent weet je wel hoe erg ik mij nog in loop te houden😅

21 april 2024 om 23:15

Moet kunnen na een wedstrijd 😉.

21 april 2024 om 23:08

Beetje een zure reactie, denk dat we dan allebei een andere wedstrijd hebben zitten kijken. Maar goed er kan er maar 1 de beste zijn he, HALA MADRID!!!

21 april 2024 om 23:08

Misschien is het een keer goed om in de spiegel te kijken. Al jaren wordt het een en ander geroepen over de scheidsrechter. Als je gewoon goed speelt als een kampioen dwing je geluk af en heb je de scheids niet nodig.

21 april 2024 om 23:08

Ik denk dat niemand het erg zal vinden, als Martijn helemaal niet meer zal praten hier op deze forum.

21 april 2024 om 23:08

Nou martijn, hopelijk doe je dat eens wat vaker.

21 april 2024 om 23:12

Kom maar. Vertel? Janken dat de goal van Yamal niet door ging? Niemand gaat weten of de bal over de lijn was. Blijf lekker stemmen op Javier Tebas. Hij is de reden waarom er geen doellijntechnologie is.

21 april 2024 om 23:17

De penalty van Vázquez denk ik? Verder zou je nog kunnen beargumenteren dat Camavinga de laatste man was toen Yamal hem voorbij ging. Al met al is Madrid wel de terechte kampioen.

21 april 2024 om 23:22

Ga je nu supporters afrekenen op de beslissing van de club? Zwak zeg...

Overigens, er is toch heel geen andere kandidaat dan Tebas? Wat har tegen stemmen eigenlijk opgeleverd?

Dat niemand het gaat weten, betekent trouwens niet dat het voor real nu heel mooi de goeie kant opviel. Maar eigenlijk hoef ik het daar niet over te hebben.

21 april 2024 om 23:24

Penalty van Vazquez was misschien slim uitgelokt zelf van Vazquez. Misschien iets makkelijk gegeven, maar je kan hem geven. Gewoon dom in komen van Cubarsi. Camavinga is never nooit rood. Rudiger uit me hoofd zat er nog kort op.

Maar goed. Natuurlijk ga je weer krijgen dat Real de scheids etc mee had omdat Barcelona heeft verloren.

21 april 2024 om 23:33

Je kunt beter ingaan op het relevante gedeelte van wat ik zeg.
Tegen mij hoef je je niet te verdedigen hoor haha.

Real heeft geluk gehad met die wel/niet goal van Yamal, daar kunnen we het over eens zijn denk. Verder maakt de scheids me eigenlijk weinig uit.
Ik vond alleen je deel over Tebas opvallend.

21 april 2024 om 23:44

Waarom? Want daar heeft hij namelijk gelijk in. LaLiga draagt de verantwoordelijkheid voor doellijntechnologie, niet de clubs zelf.

22 april 2024 om 00:56

Raar dat je de comment van je barca kornuit niet zwak noemt, maar wel de reactie daarop.

22 april 2024 om 06:52

@rompelineas, dat niemand het gaat weten betekent alles. Wanneer de scheids het niet als een goal beoordeelt en de VAR kan niet met zekerheid zeggen dat de scheids fout zit, dan blijft de beslissing van de scheids staan. Zo werkt VAR nou eenmaal.

22 april 2024 om 08:30

@rm1335 wordt er nou echt van me verwacht dat ik reageer op iemand als Martijn? Haha, mooi niet dus
Zou goed zijn als jij dat ook wat minder vaak doet, evenals op goat10, of juist of de trollen vanuit Real.

Martijn is een prima kerel die af en toe best zinnige dingen kan zeggen, maar na een verloren Clasico absoluut niet. Daar ga ik dan ook zeker niet op reageren.

Maar goed, als jij verwacht dat ik op Martijn reageer, verwacht ik van jou een reactie op het stukje van Real Madrid over Tebas.
Dus, kom maar op ;-)

@parasiet ik zeg toch nergens dat dat niet zo is? Natuurlijk hoort de VAR zo te werken. Je hoeft niet te doen alsof ik iets anders zeg.
Dan blijft het dus zo dat Real geluk heeft gehad met hoe de scheidsrechter (niet de var) deze 50/50 of desnoods 60/40 bal heeft beoordeeld.

21 april 2024 om 23:14

Ik had die penalty van Vazquez ook niet gegeven.

Barcelona heeft verder wel echt bar weinig gecreã«erd toch? Doelpunten zelf waren nou ook niet echt dat je zegt.. wauw. Een rebound van een mislukt schotje van Lamin en ene corner waar Lunin mis zat.

Op zijn Xavi's: het voetbal heeft gewonnen vandaag.

21 april 2024 om 23:47

Dank u dank u Martijn! Wat lief van je!

22 april 2024 om 08:52

Oh wat ben je toch weer zuur. Scheidsrechter floot goed. Waarom ligt het bij jullie toch altijd aan de scheidsrechter, altijd zeuren, altijd benadeeld.

Heerlijke wedstrijd, ookal was het echt een laag tempo. Dat een doellijntechnologie ontbreekt is wel echt schandalig.

Stadion van 1 miljard maar geen doellijn technologie is toch bizar. Daarnaast was de VAR blijkbaar ook thuis. Hoe kan er ooit een penalty gegeven worden..

21 april 2024 om 23:06

Je begrijpt toch wel dat een doellijntechnologie wordt ingevoerd door La Liga en niet door Real Madrid zelf?

21 april 2024 om 23:09

Sommige mensen praten te snel, zonder kennis te hebben.

21 april 2024 om 23:36

Nee Amaprofboy, natuurlijk begrijpt hij dat niet. Dat is toch wel duidelijk. Iets van leven en een hele grote steen.

22 april 2024 om 08:38

@amaprofboy, daar ben ik mij zeker wel bewust van. Ik schrijf toch ook nergens dat dat Real te verwijten is? Het is vooral ironisch dat er zoveel geld in omgaat maar zoiets essentieels niet aanwezig is. Wel jammer dat je alleen in gaat op de doellijntechnologie maar de VAR bij het penalty moment buiten beschouwing laat.

22 april 2024 om 09:32

Nou, aan de duimpjes te zien ben ik niet de enige die zo denkt. Jouw reactie kwam over alsof je stelt dat “Real wel geld heeft voor zo’n mega verbouwing, maar niet voor zo’n technologie”.

Aangezien je graag wil dat ik inga op je penaltymoment: ik kon me gewoon vinden in het feit dat de VAR zich ervan afhield. Er is contact, die tackle wordt ingezet in de looplijn, dus prima. Ik zou het ook hebben begrepen als die niet werd gegeven.

22 april 2024 om 11:27

Het feit dat je je kan vinden in het penaltymoment zegt al voldoende. Er is zeker contact, omdat het contact wordt opgezocht.. Zo is er ook contact met het moment van Lamin Yamal waarbij hij opzij wordt gezet. Maar ook dat is natuurlijk geen penalty. Het is en blijft een contactsport.

22 april 2024 om 11:58

Opzij zetten is iets anders dan een tackle. Hij moest eroverheen springen, wat geen enkele speler zou doen. In dat gebied zo inkomen is gewoon direct een grote kans op een penalty. Nogmaals, het is onhandig van Barca en handig van Lucas. Je kan er gewoon een penalty voor geven.

21 april 2024 om 23:09

Mag je Tebas voor bedanken. Enige top vijf competitie die het niet heeft.

21 april 2024 om 23:16

Buiten het feit dat ik hem niet over de lijn vond, een bizar iets. Helemaal met dat doelpunt toen tegen Betis wat ons het kampioenschap min of meer een beetje kostte… Dan investeer je toch gewoon in die lijn technologie. Hoe moeilijk kan het zijn.

21 april 2024 om 23:20

Ik vind ook gewoon dat het er hoort te zijn. Duidelijker kan je het niet krijgen. Als je zelfs voor buitenspel allerlei technieken invoert, dan al helemaal voor zoiets.

21 april 2024 om 23:24

Kleine moeite lijkt het me, helemaal met al die bloed miljoenen die ze met vreselijke toernooien in landen als Saudi Arabie ophalen.

21 april 2024 om 23:19

Dit heb je ook al in de live meepraten gezegd zonder enige kennis van zaken. Real of het stadion is niet verantwoordelijk voor doellijntechnologie. Dat is La Liga. En Tebas, president van de league, heeft het vorig jaar afgeschaft omdat het teveel kostte ofzo.

22 april 2024 om 06:55

Die penalty wordt gegeven door de veeg die cubarsi daar uitdeelt. Dat Lucas het overdrijft doet niks af aan de overtreding. Gewoon je poten thuishouden binnen de 16

Ja de scheids was slecht, maar Barcelona verdiende hier ook geen overwinning. Real Madrid in alles beter en volwassener. Gefeliciteerd met het kampioenschap Madristas!

Dat gezegd hebbende, wat een klote week voor de Barcelona fans. Seizoen was van begin af aan al echt héél erg slecht, daarna kwam een opleving in Februari. Hierdoor keek je nog met een beetje plezier naar Barcelona, totdat het er echt om draaide. Dan zakt Barcelona weer in elkaar.

Als je dit Madrid ziet.. het is echt in alles beter. Met de mogelijke komst van Marquez als trainer kunnen we als Barcelona supporters ons opmaken voor een nieuw klote seizoen.

Dit Barcelona mist belachelijk veel. Waaronder snelheid, kracht, loopvermogen en defensieve stabiliteit vanuit het middenveld. Dit kost je een miljoen of 300 om op te lossen, en dat is er bij lange na niet.

21 april 2024 om 23:11

Dit is dan weer een erg volwassen reactie. Vond het persoonlijk echt een leuke wedstrijd om te kijken. En die Lamine Yamal…. Wat een speler echt bizar hoe goed hij is op zo’n jonge leeftijd. Ik hield m’n hart vast elke keer als hij aan de bal is. Voor barca is het te hopen dat ze op een manier het voor elkaar krijgen om een leuk team om hem heen te bouwen. En stiekem hoop ik dat zelf ook voor de de spanning in la Liga en de el Classicos.

21 april 2024 om 23:24

Barcelona staat natuurlijk voor techniek boven fysiek. Voor goed voetbal. Dat is een van de redenen dat ik fan ben geworden.

Echter hebben ze tegenwoordig alleen techniek, en niks anders. Je hebt gewoon een aanval zonder snelheid. Er is geen één speler waar je mee kan counteren. Verder heb je geen defensieve middenvelder, hierdoor staat je defensie constant onder druk.

Barcelona kan gewoon niet op tegen een team wat hoog tempo, fysiek voetbal op de mat legt. Dan worden ze gewoon weggeblazen. Ze kunnen niet direct voetbal spelen, want er is geen snelheid. Ze kunnen niet leunen op een stabiele defensie, want er is geen één speler op het middenveld die duels wint, en tweede ballen wint. Araujo is de enige “vechter” in de ploeg, de rest zijn allemaal lichtgewichten die op een goede dag héél goed kunnen voetballen, maar op een slechte dag niet kunnen terugvallen op werken en in de discipline spelen. Het is zo frustrerend om naar te kijken.

Barcelona staat tegenwoordig gewoon bekend om te bezwijken onder druk. Het lachertje van Europa. Het is zo’n contrast met Madrid, die 120 minuten “lijden” tegen City en alsnog wegkomen met de overwinning op karakter. Daar ben ik, eerlijk gezegd, stikjaloers op.

Gündogan, Yamal, Araujo, Cubarsi vind ik wereldtop/potentieel wereldtop. Alles daarachter is subtop, helaas.

21 april 2024 om 23:31

Kounde is de laatste tijd ook gewoon ijzersterk.
Hij zal geen Ballon d Or winnen, maar wel bij bijna elke topclub in de basis staan.
Pedri en Gavi is ook nog geen uitgemaakte zaak voor mij, ligt er vooral aan hoe ze volgend seizoen gaan spelen.

21 april 2024 om 23:38

Koundé is in vorm heel erg goed inderdaad, maar best wel een dromer. Dat is een beetje zijn probleem met hem. Als het team om hem heem goed staat, kan je hem wel blind invullen in welk team dan ook. Die zou perfect met City meekunnen.

Gavi ben ik overigens helemaal vergeten. dat is ook een vechter die zowel aanvallend dominant voetbal kan spelen, maar ook kan terugvallen op snoeihard werken. Iemand als Pedri kan wereldtop worden, maar dan wel met iemand die defensief de zaakjes op orde heeft. Zonder defensieve middenvelder kan Pedri niet echt helemaal zijn eigen spel spelen vind ik, al zal je incidenteel uiteraard vleugen van pure klasse zien. Wordt Pedri echter niveau Bellingham, Wirtz, De Bruyne, Foden, Bernardo etc? Dat weet ik niet. Voor nu zit hij er een treetje onder voor mij in ieder geval.

21 april 2024 om 23:42

Cancelo moeten jullie snel op de boot zetten, want drie goals met de naam Lucas Vazquez erop in zo'n cruciale wedstrijd is te veel. Balde uit vorm en/of op krukken is nog beter. Ook aanvallend was de Portugees heel pover. Wel zuur om zo in de slotfase het deksel op de neus te krijgen maar jeetje wat was Cancelo slecht.

22 april 2024 om 08:39

Het was natuurlijk prima verdiend dat het 3-2 werd, maar wel zuur.
Cancelo mogen ze echt per direct terugsturen van mij. Aan het begin was het leuk en blonk die weleens uit in aanvallend opzicht, en nu er grote druk op staat worden z'n grote zwaktes zichtbaar.
Maar het is wel typisch Barca om hem toch over te nemen van City.

21 april 2024 om 23:57

Dank je wel voor je sportieve reactie! Overigens: jullie hebben met Yamal echt goud in handen. Mijn god wat is die jongen goed zeg. Soms vergeet men dat het eigenlijk nog maar een snotneusje van 16 is die net komt kijken. Ik bent ontzettend jaloers op jullie met een speler van dat kaliber. Maar jullie moeten oppassen dat hij niet een Ansu 2.0 gaat worden. Hij speelt wel erg veel voor zijn leeftijd en zijn lichaam moet dat maar allemaal aankunnen. Ik hoop voor hem en voor jullie dat hij niet getreiterd zal worden door blessures.

Dat is de enige speler die ik eigenlijk dolgraag in ons shirt had willen zien spelen.

Tja smaakloze classico kan je zeggen, we winnen wel maar ik vond het gewoon saai. Gewoon het feit dat wij pas voetballen als wij achter komen staan of op het einde van de wedstrijd pas maakt mij gewoon misselijk en boos. Ga eens vanaf minute 1 voetballen joh..

Ook die wissels, op een gegeven moment speel je met 1 aanvaller thuis tegen FC Barcelona je aartsrivaal. Ga lekker met 3-4 aanvallers erover heen man.

Maar goed, Ancelotti snoert telkens onze monden.

21 april 2024 om 23:20

Vanaf het begin riep ik al dat Ancelotti’s voetbal niet leuk is maar puur resultaat gericht. Het is vaker niet om aan te gluren dan wel. Van mij mag hij dan ook weer vertrekken en een trainer worden aangesteld die aantrekkelijk voetbal op de mat legt. Wellicht ga je een keer op je snuiter maar liever attractief voetbal dan dit spelletje. Al hadden we vandaag dik moeten winnen met de vele kansen.

22 april 2024 om 06:57

Vergeet niet dat ze woensdagavond 120 minuten hebben gemaakt

Wanneer gaan we Arda zien? 👀

21 april 2024 om 23:16

Ben bang als alleen La Liga binnen is. Daarvoor moet Real nog 3 keer winnen, dan doen de overige 3 wedstrijden er niet meer toe.

Moet gehuurd worden vanaf de zomer. Waanzinnige talent, maar speelminuten gaat erg moeilijk worden voor hem bij Real.

Jude klasbak! Wat een meters maakt die gozer zeg. Zie Real dit seizoen wel de titel en CL pakken. Fermin leert ook direct een harde les dat je beter de tegenstander kunt provoceren na het laatste fluitsignaal i.p.v. een mislukte pose op een reclamebord.

Cancelo, wat een draak van een verdediger is dat zeg. Kost je een hoop punten

Wat een heerlijke voetbaldag! En wat kunnen Madridsupporters negatief doen zeg. Als je niet beter wist zou je denken dat Carlo er niks van kan en nog niks gepresteerd heeft. Heb een beetje vertrouwen mensen

Hele frustrerende wedstrijd. Je komt heel goed mee, hebt goede kansen en scoort, maar door oliedomme dekkingsfouten geef je het weg. Cancelo hoeft van mij na dit seizoen niet meer terug te keren, dinsdag en vandaag kost hij ons een doelpunt.

Real is gewoon het betere team en speelt slimmer, al was het vandaag erg close. De komende jaren denk ik dat dit beeld alleen maar zal verergeren. Gefeliciteerd Madrid fans. Voor de Barca fans: wij zullen door moeten bijten en de komende jaren slim jeugd moeten gebruiken.

21 april 2024 om 23:10

Sportief. Ik denk (en hoop) dat Barcelona wel de goede kant op gaat hoor. Die jonkies gaan meer ervaring opdoen en geven wel hoop. Ik hoop echt op een lekkere nek-aan-nek race.

Oei, beginnen nu wel wat beelden binnen te komen waar de bal toch echt (duidelijk?) over de lijn was. Gelukkig heeft La Liga een president die liever openlijk iedere week interviews geeft over de financiën van Barcelona dan wilt investeren in goal-technology. Verder een redelijke wedstrijd van Barcelona, maar als je het niet afmaakt krijg je hem tegen. Gefeliciteerd Madrid met het verdiende kampioenschap!

21 april 2024 om 23:11

Ik heb ook beelden gezien waar dat zo lijkt, maar ook beelden waar dat niet uit blijkt hoor. Het probleem van camerabeelden is dat het heel manipulerend kan werken. Al om al, Barcelona heeft er nog een aardige potje van gemaakt. Real kwam puur voor een gelijkspel.

21 april 2024 om 23:20

Er komt helemaal niks uit die beelden. Zegt nog steeds hetzelfde dat de bal niet over de lijn is geweest.

22 april 2024 om 00:06

Hoe weet jij nou welke beelden ik gezien heb/had?

22 april 2024 om 01:34

Er zijn ook genoeg beelden langs gekomen waar de bal absoluut niet geheel over de lijn was .. weet niet welke beelden jij hebt gezien maar lijkt alsof de var het toch goed heeft gezien

22 april 2024 om 05:41

Er kwamen gelijk al beelden binnen hoe Christensen met beide handen afzette op de schouder van Kroos om omhoog te komen bij de eerste goal. Die had pas echt afgekeurd moeten worden.

Tsja, hoe die Rudiger er op het einde te keer gaat… heb helemaal niks met hem, maar dat gif zou ik bij Barca ook wel eens willen zien. Al met al pijnlijk. Geen prijzen niks en dat kan de komende jaren alleen maar meer en meer worden, gezien de kapitaalkracht van Real vergeleken met Barca. Maar ongelooflijk dat Real een penalty kreeg en ongelooflijk dat er geen doellijntechnologie is. Nota bene bij een wedstrijd van dit formaat. Bizar.

22 april 2024 om 00:04

Rudiger zag ik eigenlijk liever niet komen, maar ondertussen is hij uitgegroeid tot een van mijn favorieten spelers van ons. Wat een passie! Gotta love it!

Wat betreft de doellijntechnologie: dat hebben we te danken aan onze grote vriend Tebas… dat die man nog mag aanblijven is een aanfluitingen voor LaLiga. Kan me geen een competitiebaas herinneren die zich met zo veel randzaken bemoeid en die zo graag in de publiciteit treedt.

Terechte overwinning. Op naar het kampioenschap! Hala madrid!

Over en uit wat betreft La Liga. De K/O is hier uitgedeeld. Hopelijk kan Girona nog ff lekker de druk opvoeren wat betreft plek 2.

Wat een fantastische overwinning. Het was wederom weer erg zwaar, maar kan alleen maar trots zijn op het team. Vazquez, wow. Jude Bellingham, wauw op weg naar Ballon D'Or? Een week om van te dromen. Van City en Barca gewonnen, lekker!

Lamine Yamal gaat een grote probleem worden in de toekomst. Heeft Camavinga helemaal zoek gespeeld ( wat geen back is ) Maar dat fop duiken van hem iedere keer. Sjonge jonge jonge.

Modric was ook wel lekker bezig vandaag hoor, en dat op zijn 38e. Nog altijd bruikbaar.

Geniet ervan Madridistas.

21 april 2024 om 23:14

Denk dat die ‘fopduiken’ wel meevallen, is eerder misschien een 16 jarige die gewoonweg nog fysiek moet gaan groeien haha. Gefeliciteerd.

21 april 2024 om 23:46

Fop duiken hoort bij La Liga, helaas is dat iets dat ze al op jonge leeftijd meekrijgen in Spanje

Arda Guler is Gehaald om Barca dwars te bomen ongelofelijk Ancelotti......

Typisch Real Madrid. Wanneer ze op achterstand staan vol gas en verder gewoon op 80% proberen te ballen. Geef gewoon eens een wedstrijd flink gas en wals er eens een keer overheen...



Gefeliciteerd naar de Madrilenen
Cancelo… Wat is die gozer in gods naam aan het doen? Lewandowski idem dito. Raphinha, Araujo… Middenveld, compleet uit balans. Er zit geen saamhorigheid in de ploeg, veel gezeik onderling. Gundogan enige met winnaarsmentaliteit en een klasbak, zegt de juiste dingen maar wordt in de kleedkamer raar aangekeken. Het zijn een stel softies zonder mentaliteit. En dan krijgen we straks Marquez omdat Barca studios vorige zomer al verkocht is… Het is dramatisch.real terechte kampioen, laten zich niet gek maken. Ook de mindere god normaal Vazquez was erg goed en belangrijk vandaag. Penalty, vond ik discutabel maar daar mag het niet aan liggen. Gefeliciteerd met het kampioenschap!

21 april 2024 om 23:22

Dank je wel amigo .
Nu is het ook duidelijk waarom guardiola van hem af wou en waarom hij geen basisplaats heeft Portugal. 2x deze week zo in de fout . Ben benieuwd of Barca hem definitief gaat binnenhalen of er toch van afzien.

21 april 2024 om 23:27

Lekker van afzien, lijkt me duidelijk haha. Hij is ook al bijna 30, dit krijg je er gewoon nooit meer uit. We hebben ook 1 het geld niet voor een linksback van minimaal 40 miljoen, helemaal als je 2 jongeren alternatieven hebt in Baldé en Fort. Zou wel weer een typische Barca finance move zijn.

21 april 2024 om 23:57

Cancelo is handig als luxereserve tegen teams waar je constant de bal hebt. Echter heeft Cancelo A) de nederigheid niet om zonder te morren te banken tegen elke tegenstander die een enigszins goede buitenspeler heeft, en B) Barcelona kan niet 20 miljoen aftikken voor een luxeback.

22 april 2024 om 01:40

@fcbDutch. Eens hoor. Laporte was nog niet heel lang geleden vol lof over Cancelo en Felix maar denk dat je aan beide weinig hebt .. Balde is uitstekend en straks weer eerste keus. En Fort is ook niet mis . Cancelo valt overal tussen wal en schip ( city , Bayern , Portugal en nu het geluk dat Balde langdurig geblesseerd is ). Beter het geld investeren in een 6 en een links buiten. Ook Raphina mocht Newcastle weer terug komen met een bod van 60 miljoen meteen verkopen

22 april 2024 om 09:04

Dat er iets moet gebeuren is wel duidelijk, er staat namelijk nu vooral uitgeblust brandhout op het veld. Probleem is wel dat ook voor de jonge gasten ervaring in je ploeg nodig hebt. Bij Madrid heb je bijvoorbeeld een Kroos, Modric, Vazquez en nog een paar die de cultuur bewaken en de jonge jongens meenemen. Hier is het bij Ajax denk ik ook deels mis gegaan omdat die in 1x alle leiders eruit gooide en zo krijg je een inspiratieloos team dat de Klassieker half bakke ingaat.

De enige alleen met ervaring die echt wat toevoegt is Gundogan. Die heeft ook een uitstekende basistechniek wat toch blijvend is. Cancelo heeft denk ik ook teveel gespeeld en kan het aantal wedstrijden niet aan. Lewandowski, Inigo, Raphinha en misschien De Jong (hoe spijtig ook) proberen te slijten. Bij een goed bod voor Araujo zou ik hem ook gewoon van de hand doen. Hopelijk ontwikkelen Curbasi, Pedri, Gavi en Yamal zich verder en kunnen die een nieuw tijdperk inluiden. Daarnaast hoop ik ook dat er een 6 doorkomt vanuit eigen opleiding, we hebben paar kandidaten maar het is altijd afwachten.

Felix ben ik trouwens wel een fan van op zn goeie dag, maar komt omdat ik hou van spelers met zijn techniek. Alleen ook soms een slapjanus en je kan er niet het hele seizoen op rekenen helaas.

22 april 2024 om 10:09

Lewandowski zou ik echt niet laten gaan. Scoort er nog op los (ondanks zijn slechte spel), en wie ga je anders in de spits zetten heel het seizoen? Roque? Die jongen vind ik echt nog helemaal 0 hebben laten zien dat je denkt: wat een talent, daar zit echt potentie in.

Ik zie zelfs meer in Guiu (die ik al geen potentieel Barca-spits zie), omdat Guiu tenminste twee specifieke kwaliteiten heeft. Snelheid en kracht. Daar waar Roque echt in alles middelmaat is.

22 april 2024 om 12:02

Ik ben ook helemaal niet overtuigt van Roque, had dit al met de aankoop al. Ik denk dat Guiu op termijn een goede spits zou kunnen worden vanaf de bank. Misschien eerst 2 seizoenen elders rijpen.

Ik heb er natuurlijk weinig verstand van maar ik zou eerder inzetten op een ander systeem met ander type spits. Dit zou dan wel een aankoop betekenen en dat geld hebben we denk ik niet. Bijvoorbeeld een Alvarez als meer bewegelijke 9 zou een droom zijn maar onhaalbaar. Een Felix die zwerft zou ik ook wel willen zien. Vond daar gister namelijk wel gevaar vanaf komen in de meer vrije rol. Of Ferran tijd gunnen, ik zie ondanks mindere periodes wel echt potentie in hem en ben zelfs, hoe gek dat klinkt misschien, wel fan van hem en hoop dat hij zijn belofte inlost ooit.

22 april 2024 om 12:17

Fan Van Ferran? Dat is nieuw voor mij, haha.

Wat zie je dan in hem? Ik zie iemand die hartstikke hard zijn best doet, maar gewoon van alles mist. Probleem bij Ferran is dat hij afhankelijk is van aanvoer, terwijl het geen spits is. Hij gaat echt nooit zelf een mannetje voorbij om vervolgens te scoren. Ook is hij niet de man die een goede eindpass heeft en hiermee iets toevoegt.
Het is een soort doelgerichte vleugelspeler qua loopacties, alleen heeft hij geen rust dus hij mist elke grote kans. (Gister ook die één- op één met Lunin kansloos naast geschoten)

Ferran is denk ik een type Pedro, maar dan minder klinisch, minder technisch, en minder lichtvoetig. Opvallend genoeg kon hij bij Valencia wel goed dribbelen, en was hij bij City en Spanje ongelofelijk klinisch. (Ik meen 10 goals in zijn eerste 11 interlands oid) echter zie je niks meer van beiden terug.

22 april 2024 om 13:22

Ja, ik kan het ook niet uitleggen. Komt denk inderdaad door zijn tijd bij de nationale ploeg, Valencia en City. Ik denk dat het echt een toegevoegde waarde kan zijn, alleen dat het toch een soort vertrouwen kwestie is plus dat we misschien ook een coach hebben die misschien nog niet capabel genoeg is om hem echt te raken en het beste in hem naar boven te halen? Zoals je eerder zei, hij heeft het eerder al laten zien. Ik vind ook zijn looplijnen vaak fantastisch. Denk dat zijn prijskaartje en de spotlights en bij een grote Spaanse club voetballen ook wel een druk heeft meegegeven.

Hij is nog steeds 25 jaar als ik me niet vergis, zijn beste jaren kunnen nog komen!

Ik snap echt niet wat iedereen nou weer kinderachtig loopt te zeiken. Alle beslissingen waren gewoon correct en volgend het boekje. Enig waar je wat van kan zeggen is die bal van Yamal maar wat wil je dan? Letterlijk niemand weet of die bal er in ging of niet, daar zijn helaas de beelden niet voor om uitsluitsel te geven en als je als var niet zeker bent mag je niet ingrijpen.

Oh ja en Modric had eerder geel moeten krijgen. Dat is het dan ook.

Strafschop terecht.
Gele kaart Cama en niet rood terecht.
Geen strafschop Barca 2x terecht.

Ik snap dat het zuur is wanneer al die momenten net de slechte kant opvallen voor je maar dat is geen reden om naar schuldigen te gaan zoeken jongens.

Titel binnen dus lekker rouleren nu in la Liga en sparen voor Barca.

21 april 2024 om 23:16

Boeie kerel! Lekker genieten van de overwinning

22 april 2024 om 08:53

Het ligt toch altijd aan de scheids bij die gasten. Toegeven dat ze gewoon niet meer zijn wat het was is moeilijk.

22 april 2024 om 10:16

Je zou maar zo blind zijn dat je trollen niet van fans kunt onderscheiden.

Belligoal strikes again! Wat een speler en wat een team hebben ze! Wie kan ze stoppen?

Dat Barca dit jaar niet goed was en veel blessures heeft gehad is wel duidelijk.
Maar ik durf met zekerheid zeggen, zelfs een zwak Barca met zoveel blessures zou tot het einde hebben gestreden voor La Liga als de arbiters eerlijk zouden fluiten in spanje.
Wat is straf vind zoals vandaag, Real staat 8 punten voor, Barca kan toch geen kampioen meer spelen, fluit dan toch eerlijk en maakt u compeititie niet belachelijk.

21 april 2024 om 23:23

Ween ween. Ben jij Xavi of zo?

21 april 2024 om 23:32

Liegt hij dan. Vond je de scheids goed dan?

21 april 2024 om 23:45

jij vindt dat de scheids over het hele seizoen Barca benadeeld heeft en Madrid bevoordeeld? Want dat is wat ie zegt.

En ja hij was prima. Enkel die bal van Yamal was wellicht verkeerd (weten we simpelweg niet) maar zelfs als dat zo is kan je hem dat moeilijk kwalijk nemen.

22 april 2024 om 00:04

Ik vind het sowieso echt diep- en dieptriest dat je na een seizoen als dit gaat zeiken over de scheids. Barcelona heeft tussen 11 september en 20 januari (is uit mijn duim gezogen, maar zoiets) 0x gewonnen met meer dan één goal verschil. Hou je mond over de scheids als je zo’n rukseizoen op de mat legt.

Barcelona heeft tussen februari en nu een opleving gehad, alles daartussen was kut. Real Madrid was niet altijd even sprankelend, maar won gewoon zakelijk alles. (Gaan ook “gewoon” naar de 90 punten toe dit seizoen)

Het debacle tegen Almeria was schandalig ja, maargoed dat zal geen Madrileen ontkennen. Wij zijn thuis afgeslacht door Girona, Villareal en hadden het lastig tegen degradatiekandidaten als Almeria. Misschien moeten wij onze waffel houden als we na zo’n zaadseizoen nog naar anderen gaan wijzen.

22 april 2024 om 08:55

Jullie hebben de scheids vaak zat mee. Vaak 8/9 minuten erbij als jullie achter staan, veel dubieuze beslissingen. Accepteer gewoon eens dat Barca geen topclub meer is. Scheids floot een goede pot.

Dankjewel bellingham, heb getroffen dankzij jou weer. Beste transfer

Vroeger kreeg Arda nog 1 a 2 minuten speeltijd, de laatste paar maanden steevast op de bank. Zelfs geen warming up meer. Zou het komen omdat ie zijn ongenoegen uitte in de media over speeltijd ?

21 april 2024 om 23:38

Dat moet je bij Ancelotti zeker niet doen nee.
Misschien krijgt die kansen als het kampioenschap definitief binnen is, dat is te hopen voor m.

21 april 2024 om 23:47

Zal in de resterende wedstrijden wel wat kansen krijgen gok ik. Titel is zo goed als binnen. Als er vrijdag gewonnen wordt moet Madrid nog maar 1 tot 4 punten halen in 5 wedstrijden afhankelijk van wat Barca doet.

Wel een Fenomeen die Bellingham hoor, flikt het gewoon weer en wederom in de extra tijd. Los van z'n belangrijke goals ook altijd geweldig veldspel en daarnaast ook nog eens continu jagen en tackles eruit gooien. En dat nadat hij 120 minuten heeft gemaakt tegen City. Iemand trouwens al wat vernomen van Xavi? Benieuwd waar hij deze keer weer mee komt. Var, scheids, slecht veld, dak stadion dicht, Perez?

22 april 2024 om 00:11

Bellingham is absoluut een van de beste aankopen geweest van Real Madrid. Een geweldige speler om in je team te hebben. Iedereen heeft het trouwens over Bellingham. Maar ik vind dat Brahim Diaz evenveel lof verdient. Een speler die aanvallend meer tempo bracht waardoor RM ook gevaarlijker werd. Als hij meer speelminuten maakt, kan hij even goed belangrijk worden voor Rm.

Hoewel Real Madrid zoals verwacht enorm goed speelde, kunnen we niet zeggen dat alle beslissingen van de scheidsrechter hier goed waren. Ook al scoor je doelpunten, als de scheidsrechter vreemde beslissingen neemt, kan dat gevolgen hebben voor de uitkomst van de wedstrijd. Telkens kritiek leveren op Barcelona's prestaties is niet gerechtvaardigd als de beslissingen van de scheidsrechter soms ook gewoon slecht zijn.

Het is begrijpelijk dat je niet altijd 100 zeker kunt zijn of de bal helemaal over de doellijn is gegaan. Het is echter verbazingwekkend dat er geen doellijntechnologie is. Helaas heeft Barcelona hier geen geluk mee gehad. Desalniettemin had de scheidsrechter zeker een penalty kunnen toekennen voor de situatie waarin Camavinga duidelijk Yamal in het 16-metergebied heeft geraakt.

Hoe dan ook, het is zoals het is. Barcelona speelde zelf ook niet geweldig en er zijn zeker verbeterpunten voor hen. Het is echter bizar hoe scheidsrechters zelfs met technologie de wedstrijd kunnen beinvloeden. Of het nu gaat om wedstrijden in La Liga, de Premier League of andere competities, het lijkt alsof de beslissingen elk jaar slechter worden.

Gefeliciteerd met het kampioenschap, Madrilenen!

Barca doet me denken aan mezelf op fut: ik ga scoren, maar ik ga ze ook tegen krijgen.

Raar dat het meer over Sierd gaat dan de wedstrijd, dat sier(d)t sommigen hier niet en doet geen eer aan de wedstrijd.

Yamal terecht de man of the match gewonnen . Wat een geweldige speler. Raphina en Lewa deden vandaag voor spek en bonen mee … al het gevaar kwam maar van 1 man ..ik ben een di hard Madrid fan maar wil toch tegen de barca fans zeggen. Jullie hebben met de jonkies een gouden toekomst. Yamal , Fermin , cubarci , Balde zijn echte pareltjes. Zet daar een araujo , Pedri en gavi in vorm bij en je hebt gewoon een geweldige ploeg met een mooie toekomst . Komende zomer een betere trainer en wat spelers vervangen ( Cancelo , Felix , lewandowski , Raphina ) en weer de kop omhoog .

Armoedig Barcelona, vooral voorin. De ploeg speelt met een oude Pool die helemaal niet past bij Barcelona.
Er komen ook helemaal geen voorzetten waar hij iets mee kan en als je Lewandowski verder ziet is het nog niet eens een schakel in de opbouw. Het lijkt hem allemaal te snel te gaan, ook als de tegenstander omschakelt doet hij niet mee. Een beetje zoals Haaland bij City,
alleen doet die wel mee met balverlies tot gevolg.
Het eigenaardige is dat Barcelona op zich wel aardige spelers heeft, maar het is veel teveel van hetzelfde en daardoor armoedig in topwedstrijden. Er lopen teveel Frenkies rond en te weinig killers. Real Madrid daarentegen heeft een ijzersterk team dat vooral heel pragmatisch voetbalt. Men heeft snelle spelers voorin en alleen daarom is het al logisch dat er op de counter wordt gespeeld. Aan deze snelle spelers heb je weinig als de tegenstander en masse verdedigt.
Anyway, Real de terechte winnaar, verder weinig verheffends gezien gisteren.

Als die van Saka tegen Bayern niet is gegeven, dan mag je deze ook niet geven. Totaal niet consequent.

Echt heerlijk dat Real gewoon weer in de 90e minuut wint! Wat is Bellingham toch een fenomeen aan het worden :D



Ach, deze kon me eigenlijk echt gestolen worden, ook bij winst hoor. La Liga zat er naar mijn mening toch niet meer in , daar hadden we moeten inlopen de afgelopen weken op Real en dat is niet gebeurd doordat Real zelf geen punten verloor. De deceptie van afgelopen dinsdag is nog te groot. Dat duel vind ik lastiger te verteren dan deze.

We hebben in ieder geval wel getoond mee te kunnen met Real Madrid, het was een dubbeltje op zijn kant. Gefeliciteerd Madridistas met de overwinning en een voorschot op La Liga.

Wat de scheids betreft, tja. Je hebt hem voor en je hebt hem tegen, vind dat we als Culers vooral naar onszelf moeten kijken. Speel je de heenronde zoals je sinds Februari aan het voetballen bent, dan sta je nooit 8 punten achter. Als ik toch een oordeel moet geven, Camavinga zou naar mijn mening rood moeten krijgen omdat hij de laatste man was . Nu of Valverde en Rã¼diger meelopen of niet, hij was weldegelijk de laatste man en hij liep recht op doel af. Het doelpunt van Yamal zou uiteraard goedgekeurd moeten worden. Heb het doelpunt nu meermaals gezien uit een ander standpunt en deze was echt wel stuk over de lijn lijkt me.

Zou het wel schaamteloos vinden als Laporta en co nu een hele hetze gaan opstarten .



22 april 2024 om 10:16



Canal heeft al laten zien dat de bal niet 100 over de lijn was. Verder sportieve reactie!

22 april 2024 om 21:33

Heb net gecheckt. Dat van canal is fake.

22 april 2024 om 10:21

Ik weet het zo nog niet, winst gisteren had wel getoond dat de selectie over iets van veerkracht beschikt na het drama tegen PSG. Het blijft nu eenmaal wel El Clasico.
Voor de titel hadden we het sowieso niet meer hoeven doen nee, maar winnen puur omdat het El Clasico is was wel iets positiefs geweest deze week.
Ach ja, we hebben het volledig aan onszelf te danken.

Real had inderdaad gewoon geluk met de scheids, maar dat hebben we allemaal wel eens. Dat was niet de grootste oorzaak hier.
Bal over de lijn vind ik een lastige hoor, een beeld waar die echt volledig over de lijn is heb ik niet goed gezien.
Camavinga is enorm goed weggekomen, dat mag duidelijk zijn.

22 april 2024 om 12:52

@elrompelineas

Ik heb een beeld gezien waar de knie van Lunin op de lijn was en de bal echt nog een halve meter achter. Het is sowiso al achterlijk dat er geen doellijntechnologie is. Als reactie van de polemiek in de media hierover reageerde Tebas met een foto van een 5 tal krantenartikels in Europa over wedstrijden waar de doellijntechnologie niet werkte. "sin Palabras" durft deze clown dan nog te zeggen.

Het had leuk geweest maar je wint er uiteindelijk niets mee. Ik heb wel een Barcelona gezien dat meedeed met Real Madrid en zeker niet de mindere was van Real. Dat is voor mij voldoende aangezien we voor nergens meer spelen. Laat die jongens maar een paar teleurstellingen te verwerken, zeker de jonkies gaan hier uit leren.

22 april 2024 om 11:59

Ik weet het niet, hoor. Real Madrid TV heeft wekelijks, als ze wisten dat ze een scheidsrechter kregen die ze geen strobreed in de weg legde om te winnen, een hetze van jewelste gevoerd. Met als gevolg dat scheidsrechters 0 fouten tegen RM durfden te maken. Ik roep maar even in herinnering wat er gebeurde met de arbiter die de enige rode kaart in la liga gaf tegen Cristiano Ronaldo: heeft nooit meer gefloten (werd zolang geschorst dat hij zelf de conclusie trok zo niet meer verder onafhankelijk kon fluiten). Dun in de broek doen de scheidsrechters het als het om RM gaat. Dus ja, we hebben geen topseizoen gehad, absoluut niet. Tegen PSG vlieg je eruit door een fout van Araujo. Vaak in la liga stonden we er niet. Maar gisteren zijn we bestolen. En ik wil nog maar even in herinnering roepen, ja voor de 2e keer al, dat in de heenwedstrijd, op 1-0, Araujo geen penalty kreeg toen hij werd vastgeklampt door Rudiger, dit had toen de 2-0 kunnen zijn. Als, als, als, maar bij een eerlijke VAR hadden we toch dichterbij gestaan, of zelfs boven de 'koninklijke'

Weet iemand waar Fermin Lopez is?

Ik ruik iets anders en dat is niet de titel, maar de geur van partijdigheid bij het arbitrale trio. Werkelijk geen enkele 50/50 situatie die van invloed was op de wedstrijd, viel in het voordeel van de bezoekers. De strafschop voor Real? Lucas Vazques doet een stap opzij om contact te maken, zo lust ik er nog wel eentje. In de tweede helft verdiende Fermin een strafschop toen Rudiger hem onreglementair opzij zette, geen VAR moment. Yamal in de eerste helft weer, was doorgebroken, een situatie als afgelopen dinsdag tegen PSG, toen Barcelona, terecht, rood kreeg. Dit werd slechts geel. De bal over de doellijn, zullen we eindigen met de grootste schande? Als deze beslissingen vielen uit in Rm's voordeel. Tja, Spain is different. En de laatste maanden, als ik iets posts wat negatief is over RM wordt het verwijderd. Ik hoop dit keer niet, dit is allemaal inhoudelijke kritiek. We zullen zien.

Ondanks dat Real Madrid een dag minder had om uit te rusten na een verlenging én een uitwedstijd doordeweeks, en Barca het luxe had om doordeweeks thuis te spelen en 1 dag extra had om voor te bereiden heb ik een subliem Real Madrid gezien die niet op 100% speelde. De eerste goal van Barca snap ik niets van, 9 van de 10 keer wordt er gefloten vanwege leunen en afzetten op de andere speler maar blijkbaar is het nu toegestaan om je handen te gebruiken zodat je hoger komt. Xavi hoor je uiteraard niet klagen, zoals de meeste Barca fans. Daarnaast een terechte penalty, hoe kan je als verdediger je voet laten staan terwijl je weet dat een aanvaller, door je uitgestoken been sowieso wordt neergehaald. Vind het nog altijd bijzonder dat Barca en Xavi altijd wel zitten te klagen over de scheidsrechter maar nooit in de spiegel kunnen kijken. Al met al hebben we ondanks dat we met 2 echte verdedigers speelden een grote stap gezet richting de landstitel. Hala Madrid!

Wat een opstelling , wat een wedstrijd ff de bittere smaak van de wedstrijd tegen city weggespoeld . Modric 90 minuten wat een geweldenaar, vini en bellingham waren ook geweldig . Lucas vasquez weet ook belangrijk te zijn . Dit is hoe Madrid zou moeten spelen tegen elk team!!!

Het verbaast me hoe weinig real fans erkennen dat ze flink zijn geholpen door de scheids. Lucas vazquez gaat met zijn been naar dat van cubarsi.
Modric tacke van achter geen gele kaart voor getrokken. Lamine bal was achter de lijn. Obstructie van rudiger (kont naar achter) tegen fermin in de 16. Rudiger die aurajo gewoon knuffeld tijdens de corner van barca.

Jongens. Open jullie ogen!!!! Het blijft gebeuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren