voetbalzone

Real Madrid komend seizoen mogelijk tactisch onherkenbaar na besluit Ancelotti

Jonathan van Haaster08 jul 2023, 23:45
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2023, 23:45
Advertentie

Carlo Ancelotti gaat het komende seizoen mogelijk een systeemwijziging doorvoeren. De trainer van Real Madrid heeft in zijn periode in de Spaanse hoofdstad tot nu toe vrijwel altijd 4-3-3 gespeeld. Het ontbreken van een spits van wereldklasse na het vertrek van Karim Benzema en de aanwezigheid van vele middenvelders doet Ancelotti echter serieus nadenken over een voor Real revolutionaire tactische wijziging: het implementeren van het 4-4-2-systeem.

Relevo meldt dat Ancelotti na afloop van het vorige seizoen in gesprekken met voorzitter Florentino Pérez en algemeen directeur José Ángel Sánchez heeft aangegeven met het idee te spelen om vier middenvelders te posteren. 'De ideale toekomstige elf' van de club in de bestuurskamer zou bestaan uit: Courtois; Carvajal, Militão, Alaba, Fran García; Tchouaméni, Valverde, Camavinga, Bellingham; Rodrygo en Vinícius Júnior. De Koninklijke had al een ruime selectie op het middenveld en na de komst van Jude Bellingham, Arda Güler en Brahim Díaz zijn de opties nog ruimer geworden. Güler, Díaz en Valverde zouden ook als flankspelers uit de voeten kunnen.

Real Madrid speelt al jaren in het 4-3-3-systeem, dat uitermate succesvol bleek tussen 2014 en 2022. In die periode won de club liefst vijf keer de Champions League. In die periode hadden trainers als Ancelotti en Zinédine Zidane de beschikking over 'BBC', oftewel Gareth Bale, Benzema en Cristiano Ronaldo. Het vertrek van Benzema naar Ittihad Club is tot op heden echter slechts deels opgevangen door de komst van Joselu. De geboren Stuttgarter wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Espanyol, maar hij wordt niet gezien als de nieuwe nummer één in de spitspositie. Bovendien wil men in Madrid voorkomen dat het spitsen haalt die weinig toevoegen, zoals het geval was bij Mariano Díaz en Luka Jovic.

Mogelijk wordt Kylian Mbappé de nieuwe aanvalsleider in het Santiago Bernabéu. Hij wordt nog altijd gezien als de toptarget, maar zijn toekomst is onzeker. Paris Saint-Germain liet bij monde van voorzitter Nasser Al-Khelaïfi wel weten dat Mbappé moet kiezen: verlengen of vertrekken. Mbappé gaf in een eerder stadium al aan zijn tot medio 2024 lopende contract niet te gaan verlengen, waardoor er deze zomer een beslissing moet vallen. Real, dat vorige zomer al zeer dicht bij het aantrekken van Mbappé was, lijkt nog altijd de topfavoriet om hem binnen te halen. Mocht de superster van PSG naar Madrid komen, hoeft dat niet per se iets te veranderen aan de ideeën van Ancelotti om 4-4-2 te spelen. Mbappé kan zowel op de vleugels als in het centrum uit de voeten.

Bezig met laden …