voetbalzone

'Real Madrid komt in actie en denkt aan bedrag tussen Pogba en Sané'

Daniel Cabot Kerkdijk06 aug 2016, 09:23
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2016, 09:23
Advertentie

El Madrid pone a Isco en venta, zo verzekert AS. Volgens een van de best verkochte sportkranten van Spanje is Isco op de transferlijst van Real Madrid gezet. Het is zeker niet de eerste keer dat de middenvelder zogenaamd uit het Santiago Bernabéu mag vertrekken, maar nu lijkt het menens. De opmars van Marco Asensio is daar debet aan, zo verzekeren ook andere kranten in Spanje zaterdag.

/

Real Madrid wil Isco deze zomer alleen van de hand doen als er 'een geweldige aanbieding' binnenkomt, zo klinkt het. De Champions League-winnaar wil de aankoop van dertig miljoen euro in de zomer van 2013 niet voor minder dan zijn marktwaarde verkopen. Volgens AS denkt men aan een bedrag dat tussen de vraagprijs van Juventus voor Paul Pogba (110 à 120 miljoen euro) en de transfersom van Manchester City-aankoop Leroy Sané (50 miljoen euro) in zit.

Zinédine Zidane is zeer gecharmeerd van de kwaliteiten van Asensio, die anderhalf jaar geleden van Real Mallorca werd overgenomen en afgelopen seizoen op huurbasis bij Espanyol grote indruk maakte. De Nederlandse Spanjaard kreeg de afgelopen weken een eerlijke kans van Zidane en hij stelde de oefenmeester in de oefenduels met onder meer Paris Saint-Germain en Chelsea niet teleur. De Fransman erkende afgelopen week dat iedereen in zijn selectie een goede voetballer is. "Maar nu moeten we beslissingen gaan nemen", zo liet hij een persconferentie weten.

/

Isco was in zijn eerste seizoen bij Real Madrid een van de uitblinkers, met elf doelpunten en zeven assists. Daarna daalden zijn prestaties echter en werd al snel beweerd dat de middenvelder meer een sierlijke dan een efficiënte voetballer is. Afgelopen seizoen kreeg hij onder Rafael Benítez en Zidane geen basisplaats en werd hij zelfs door een deel van het thuispubliek uitgefloten, al kwam hij in 43 duels tot 5 goals en 10 assists. Het merendeel van zijn optredens was echter van korte duur.

James Rodriguez werd ook gezien als een slachtoffer van de opmars van Asensio, maar volgens AS blijft de Colombiaan deze zomer in Madrid. De Spaanse club is ervan overtuigd dat de aanvaller zijn niveau uit zijn eerste contractjaar kan evenaren. De situatie verandert echter als James zelf te kennen geeft dat hij wil vertrekken. In dat geval verleent Real Madrid alleen medewerking als er een interessant voorstel binnenkomt. James ging medio 2014 voor 75 miljoen euro van AS Monaco naar Real Madrid.

Bezig met laden …