voetbalzone

Real Madrid krijgt vraagprijs PSG voor Kylian Mbappé te horen

Lars Capiau28 jul 2023, 10:25
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:05
Advertentie

Real Madrid weet wat het moet ophoesten om Kylian Mbappé in te lijven. Paris Saint-Germain verlangt een bedrag van 250 miljoen euro, meldt Marca. Daarmee zou de Franse steraanvaller in één klap de duurste speler ooit worden. Dat record staat nu nog op naam van Neymar, die voor 222 miljoen euro de overstap maakte naar les Parisiens.

Of Real dit bedrag ook daadwerkelijk gaat betalen voor Mbappé is nog maar de vraag. De Fransman zou namelijk bereid zijn om zijn contract, dat afloopt in de zomer van 2024, uit te zitten bij de Parijzenaren om vervolgens gratis naar de Spaanse hoofdstad te kunnen vertrekken. Dat zou goed nieuws zijn voor de Koninklijke, daar het bedrag van 250 miljoen euro hoger is dan de Madrilenen bereid zijn te betalen.

Eerder accepteerde de Franse clubleiding al een bod van 300 miljoen euro van Al-Hilal, maar de zeventigvoudig international had zelf geen oren naar de overstap, ondanks het astronomische salaris dat hij daar zou kunnen verdienen. Naar verluidt lag er in Saudi-Arabië een salaris van 700 miljoen te wachten op Mbappé.

PSG nam de aanvaller niet op in de 29-koppige selectie voor de tour door Japan in een poging de druk op te voeren om of te verlengen, of te vertrekken. Real Madrid aast al langer op de 24-jarige superster en lijkt nu de beste papieren te hebben om Mbappé definitief over te nemen. Mocht hij toch al deze zomer naar Real verkassen, dan zou hij na de transfer van Jude Bellingham de tweede speler kunnen zijn die voor meer dan honderd miljoen euro naar Madrid verhuist.

Bezig met laden …