voetbalzone

‘Real Madrid krijgt zijn zin met koopoptie van 25 miljoen euro’

Rian Rosendaal28 jun 2021, 13:41
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2021, 13:41
Advertentie

Brahim Díaz staat voor een tweede seizoen als huurling van AC Milan. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano onthult via Twitter dat er een koopoptie van 25 miljoen euro aan de huurdeal met Real Madrid is verbonden. De Koninklijke heeft wel de mogelijkheid om Díaz in de toekomst voor circa dertig miljoen euro terug te kopen van de Italiaanse grootmacht. In de Spaanse media werd recentelijk al gemeld dat Real alleen akkoord zou gaan met een deal inclusief een koopoptie en terugkoopclausule.

De aanvallende middenvelder werd door Real in januari 2019 voor een transferbedrag van zeventien miljoen euro overgenomen van Manchester City. Onder toenmalig trainer Zinédine Zidane kwam Díaz echter nauwelijks aan spelen toe, mede ook door de forse concurrentie op het middenveld in Madrid. In september vorig jaar bood AC Milan uitkomst door hem voor een seizoen te huren van Real. Hij sloot het seizoen 2020/21 af met 7 doelpunten en 4 assists in 39 optredens in alle competities.

Díaz liet in mei al weten dat hij zich erg gelukkig voelt bij AC Milan, waar zijn huurcontract officieel afloopt op 30 juni. "Ik voel mij erg op mijn plaats hier", zo klonk het vorige maand in de Italiaanse media. "Dit is een geweldige stad en dat geldt ook voor de club. Ik vond het fantastisch dat de fans zoveel waardering hebben voor mijn spel, en ik wil ze maar wat graag terugbetalen. Zoals ik altijd al heb gezegd: Milan staat op nummer één, het elftal is het allerbelangrijkste", zei de pas 21-jarige middenvelder, die in Madrid vastligt tot medio 2025.

Volgens Romano is AC Milan ook bezig met het versterken van andere posities binnen de selectie. Álvaro Odriozola, net als Díaz contractspeler van Real, is naar verluidt een serieuze optie als back-up voor de rechtsbackpositie. Trainer Stefano Pioli is echter zeer tevreden over eerste keus Diogo Dalot, waardoor het afwachten is of AC Milan daadwerkelijk een bod neerlegt bij Real voor Odriozola.

Bezig met laden …