voetbalzone

Real Madrid laat linksback Alonso naar Bolton Wanderers vertrekken

Erik van Dam27 jul 2010, 14:39
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2010, 14:39
Advertentie

Bolton Wanderers heeft dinsdag Marcos Alonso aangetrokken van Real Madrid. The Trotters bevestigen de komst van de linksback op hun digitale thuis. Alonso (19) werkte het gros van zijn wedstrijden af in Real Madrid Castilla, het reserve-elftal van de club. Vorig seizoen liet toenmalig hoofdtrainer Manuel Pellegrini hem debuteren in de Primera División.

Alonso heeft een driejarig contract in de wacht gesleept bij de Premier League-club. Hij is de derde versterking, nadat eerder al Martin Petrov en Robbie Blake hun handtekening zetten. “Hij is een veelbelovende verdediger die absoluut kwaliteiten heeft. Ik denk dat we hiermee een echt talent in handen hebben gekregen”, aldus manager Owen Coyle. “Ik heb al eerder gezegd dat als we geld investeren in transfers, dat het dan om jonge talenten gaat.”

Alonso moet de concurrentie aangaan met Paul Robinson (31) en Jlloyd Samuel (29). Tegen Racing Santander mocht hij vorig seizoen de laatste vijf minuten van de wedstrijd vol maken, maar meer zat er niet in het vat voor de jonge verdediger. Met zijn debuut volgde hij wel in de voetsporen van zijn opa, Marcos Alonso Imaz, die acht jaar in het eerste elftal van De Koninklijke speelde.

Vader en naamgenoot Marcos Alonso speelde er in de jeugdelftallen, maar reikte nooit tot het vlaggenschip en koos later voor Barcelona. Real Madrid heeft de optie bedongen om Alonso aan het einde van zijn tweede contractjaar in Engeland terug te kopen. Het bedrag dat dan betaald dient te worden, ligt nu al vast. Naar verluidt betaalt Bolton circa 2,5 miljoen euro voor de Spanjaard; de club bevestigt dit echter niet.

Bezig met laden …