Real Madrid lijdt eerste puntenverlies onder Zidane

Bart Kruyt24 jan 2016, 21:22
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2016, 21:22

Zinedine Zidane won als speler van Real Madrid nooit op bezoek bij Real Betis en is hier als coach van de Koninklijke bij zijn eerste poging ook niet in geslaagd. Real speelde een moeizame eerste helft en kwam al vroeg op achterstand tegen de Andalusiërs, die al zes wedstrijden niet hadden gescoord. In de tweede helft stelden de mannen van Zidane enigszins orde op zaken, al zal men natuurlijk niet tevreden zijn met de 1-1 eindstand. Barcelona heeft met nog een duel tegoed vier punten meer dan Real.

Voor Zidane betekende dit het eerste puntverlies sinds hij het stokje overnam van Rafael Benítez en de coach zal vooral teleurgesteld zijn over de eerste helft van zijn ploeg. Terwijl het vuurwerk naar verwachting van de kant van de hoofdstedelingen zou moeten komen, was het Betis dat zinderend aan de wedstrijd begon. Rafael van der Vaart zag zijn ploeg vanaf de tribune al na zeven minuten op voorsprong komen na een fantastisch doelpunt van Álvaro Cejudo: de Spanjaard kreeg de bal na een goede redding van Keylor Navas voor zijn voeten en had een prachtige volley in de kruising in huis.

Real leek in het kwartier erna een beetje beduusd door de vroege achterstand en had pas na een half uur spelen de eerste grote kans: Cristiano Ronaldo combineerde met Karim Benzema, maar raakte de bal helemaal verkeerd en zag het leder ver naast gaan. Diezelfde Benzema had vlak daarna wel een penalty moeten krijgen nadat de Braziliaan Petros op zijn voet ging staan en hem daarna omver liep in het strafschopgebied. Scheidsrechter Juan Martínez Munuera wilde hier echter niet aan, waardoor Real met een achterstand aan de thee moest.

James Rodríguez, die in plaats van de geblesseerde Gareth Bale mocht starten, had vijf minuten na rust de gelijkmaker voor het inschieten, maar hij maaide na prachtig voorbereidend werk van Ronaldo compleet langs de bal. Benzema stuitte daarna op Antonio Adán en de keeper stond een paar minuten later weer precies op de goede plek, toen James helemaal vrij mocht inschieten bij een corner, maar recht door het midden vuurde. Terwijl de frustratie bij Zidane aan de zijlijn zichtbaar toe begon te nemen was het twintig minuten voor tijd Toni Kroos die James vanuit buitenspelpositie lanceerde, waarna de Colombiaan een compleet vrijstaande Benzema vond. De vlag bleef omlaag en dus kon de 1-1 gevierd worden.

Real drong daarna wel aan en kreeg via James, Benzema en Ronaldo nog goede kansen, maar Betis hield op het tandvlees stand en had misschien zelfs nog een penalty moeten krijgen na een overtreding van Raphaël Varane op Dani Ceballos. In de blessuretijd was Rubén Castro nog dicht bij een treffer voor de thuisploeg, maar zijn schot zeilde uiteindelijk net naast, waardoor de wedstrijd in Sevilla in een gelijkspel eindigde. Net als Van der Vaart zat Ricky van Wolfswinkel overigens ook niet bij de wedstrijdselectie van Betis.