Real Madrid mist scherpte en verliest in El Madrigal

Bart Kruyt13 dec 2015, 21:21
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2015, 21:21

Atlético Madrid deed het wel, maar Real Madrid is er niet in geslaagd om te profiteren van het puntenverlies dat Barcelona zaterdagmiddag leed tegen Deportivo la Coruña. Sterker nog: de achterstand van Real op de koploper van de Primera División is juist nog een puntje groter geworden, door een 1-0 nederlaag bij Villarreal. Real, dat zondagavond niet goed met de kansen die het kreeg om ging, heeft nu vijf punten minder dan Barcelona en stadsgenoot Atlético.

Villarreal pakte de volle buit dankzij een uitstekend begin. De thuisploeg schoot uit de startblokken en na een uitstekende actie van Cedric Bakambu had Jonathan dos Santos al de paal geraakt, voordat Roberto Soldado de score in de negende minuut opende. Luka Modric leed balverlies en via Bruno en Bakambu kwam de bal bij Soldado, die het leder onder het lichaam van Keylor Navas door schoof. Het was wel duidelijk dat Real vol aan de bak moest om een goed resultaat te halen in El Madrigal.

Villarreal (en dan vooral Bakambu) bleef in de eerste helft problemen veroorzaken voor Real, dat zich zelf echter ook niet verstopte. Karim Benzema kreeg op aangeven van Gareth Bale een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn volley ging over, en aande overkant had Pepe moeite met de snelheid van Bakambu, die maar net naast schoot. De eerste vijfenveertig minuten golfden dus aardig op en neer, maar Real slaagde er niet in om de gewenste gelijkmaker te vinden.

Na de onderbreking werd de druk opgevoerd en in het eerste kwartier van de tweede helft werd Villarreal compleet overlopen. Op aangeven van Bale kreeg Benzema twee goede mogelijkheden, terwijl er geen speler van Real was om een gevaarlijke voorzet van Luka Modric binnen te lopen en Alphonso Areola een goede redding verrichte bij een poging van Bale. Cristiano Ronaldo raakte met een schot uit een moeilijke hoek de buitenkant van de paal en het leek wachten op de gelijkmaker.

Real verzuimde om zichzelf te belonen voor de goede start van de tweede helft en Villarreal wist ervoor te zorgen dat de storm wat ging liggen. De thuisploeg wist weer wat meer mee te voetballen, maar Real bleef gevaarlijk en een kleine twintig minuten voor tijd kopte Benzema net naast. Ook Ronaldo en James Rodríguez kregen de bal niet tussen de palen en de klok werd op een gegeven moment de grootste vijand van Real, dat dus wel voldoende mogelijkheden kreeg, maar niet scherp genoeg was. Dat had een vervelende nederlaag tot gevolg: 1-0.