Real Madrid overtuigt niet maar bezorgt Mourinho imposant record

Daniel Cabot Kerkdijk03 nov 2012, 20:53
Laatst bijgewerkt: 03 nov 2012, 20:53

Real Madrid heeft de achterstand op Barcelona zaterdagavond niet groter laten worden, maar daar is verder ook alles mee gezegd. Het team van José Mourinho versloeg Real Zaragoza met 4-0, maar het spel van de titelverdediger was verre van sprankelend. Gonzalo Higuaín, Ángel Di Maria, Michael Essien en Luka Modric zorgden voor de doelpunten. Door de zege staat Mourinho na 133 officiële duels op 100 zeges. Tot zaterdag was Miguel Muñoz de snelste coach van Real Madrid die 100 keer een overwinning met de Madrilenen boekte; daar had hij 140 duels voor nodig.

/

Real Madrid had twee minuten nodig om Zaragoza op een uitzichtloze achterstand te zetten. In de eerste twintig minuten van de wedstrijd hielden de bezoekers stand en was het zelfs aan Iker Casillas te danken dat Hélder Postiga met een diagonaal schot niet voor de openingstreffer zorgde. In de 22e minuut nam het team van Mourinho de leiding. Na een corner van Modric kopte Raúl Albiol op doel en verrichtte Roberto een uitstekende redding. In de rebound was Higuain het snelst van allemaal en schoot hij los Merengues naar een voorsprong: 1-0.

Real Zaragoza kreeg meteen nog een domper te verwerken. Roberto keerde een inzet van Di María, maar had geen antwoord op de rebound van el Fideo: 2-0. Ondanks de comfortabele voorsprong maakte Real Madrid geen frisse indruk. Het team van Manolo Jimenez meldde zich voortdurend op de helft van Real en richting de rust waren dan ook de eerste fluitconcerten te horen. Los Maños konden echter niet profiteren en gingen met een 2-0 achterstand de rust in.

Na de onderbreking werd het spel van Real Madrid er niet beter op. Zaragoza, met Glenn Loovens in de basis, achtte zich zeker niet kansloos in het Bernabéu en had pech dat Casillas antwoord had op pogingen van Victor Rodriguez en Francisco Montañes. De lat voorkwam zelfs dat een door Michael Essien van richting veranderde inzet van José Mari de aansluitingstreffer betekende. Na ruim een uur spelen waren er opnieuw fluitconcerten te horen.

Een doelpunt van Postiga werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd en toen een schot van de ijverige Abraham mislukte, kreeg hij zelfs applaus van het thuispubliek. In de slotfase liep Real toch verder uit. Een vrije trap van Ronaldo ging tegen de lat, maar even later scoorde Essien op aangeven van Karim Benzema: 3-0. In de extra tijd leverde ook Modric een bijdrage aan de vertekende stand: 4-0.