voetbalzone

'Real Madrid praat met Doyen Sports Group en Sevilla: vijftien miljoen'

Daniel Cabot Kerkdijk27 jul 2013, 11:05
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2013, 11:05
Advertentie

Aan middenvelders geen gebrek in de selectie van Real Madrid, maar mogelijk maakt ook Geoffrey Kondogbia de overstap naar de nummer twee van afgelopen seizoen. Spaanse media claimen zaterdag dat een delegatie van Real Madrid vrijdag een onderhoud had met Doyen Sports Group, dat vijftig procent van de transferrechten bezit, en Sevilla. Het eerste bod op Kondogbia werd afgeslagen.

/

Real Madrid bood twaalf miljoen euro, maar daar zagen Doyen Sports Group en Sevilla geen heil in. Doyen Sports Group is het grootste voetbalinvesteringsfonds ter wereld en probeert geld te verdienen door transferrechten van voetballers over te nemen. De transferrechten van onder meer Ola John, Neymar, Radamel Falcao en Zakaria Labyad behoren toe tot de maatschappij van onder meer Jorge Mendes.

De verwachting is dat de twintigjarige Kondogbia voor vijftien miljoen euro naar Real Madrid verkast, al is het nog onduidelijk of hij eventueel nog een jaar in het Ramón Sánchez Pizjuan actief blijft. Zinedine Zidane zorgde er de afgelopen weken voor dat Real Madrid niet afhaakte in de moeizame onderhandelingen, daar de voormalig wereldvoetballer veel toekomst ziet in zijn landgenoot.

Dankzij Doyen Sports Group maakte Kondogbia vorig jaar zomer voor drie miljoen euro de overstap van RC Lens naar Sevilla. Dat bedrag nam het investeringsfonds voor zijn rekening. In principe is de Zuid-Spaanse club verplicht om de middenvelder te verkopen zodra er acht miljoen euro op tafel komt, maar door de toegenomen interesse zijn de onderhandelingen gecompliceerder dan verwacht. Voor minder dan vijftien miljoen euro mag Kondogbia zodoende niet vertrekken.

Bij een eventuele verkoop toucheert Sevilla 7,5 miljoen euro, maar zal men 1,5 miljoen euro aan Doyen Sports moeten overmaken. Dat Kondogbia op weg is naar Real Madrid, is overigens geen verrassing. Mendes, een bijzonder invloedrijke zaakwaarnemer uit Portugal, onderhoudt een uitstekende relatie met Real Madrid. Hij behartigt de belangen van tal van voetballers uit Portugal, Spanje en Italië en heeft AS Monaco deze zomer aan diverse versterkingen geholpen.

Bezig met laden …