voetbalzone

Real Madrid ruikt kansen na duur puntverlies Atlético in eigen huis

Tim Siekman22 apr 2018, 22:37
Laatst bijgewerkt: 22 apr 2018, 22:37
Advertentie

Atlético Madrid heeft zondagavond duur puntverlies geleden in de strijd om de tweede plek in LaLiga. De mannen van Diego Simeone konden in eigen huis niet verder komen dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Real Betis, de nummer vijf van de Spaanse competitie. Door de remise kan Real Madrid de aartsrivaal binnenkort naderen.

In de laatste vijf onderlinge ontmoetingen wisten los Colchoneros vier keer te winnen van Betis, maar in het eigen Wanda Metropolitano had de thuisploeg het lastig tegen het bezoek. Betis had het meeste balbezit, maar kon weinig klaarspelen. Ook Atlético kon niet tot scoren komen, ondanks dat Fernando Torres enkele mogelijkheden had. De Spanjaard werd echter in de weg gezeten door doelman Dani Giménez en verdediger Aïssa Mandi, die een poging van Torres van de lijn haalde.

Ook in de tweede helft had Atlético het zwaar tegen Betis, maar Saúl Ñiguez had nog wel de mogelijkheid zijn ploeg de drie punten te bezorgen. Een kwartier voor tijd loste de middenvelder een schot af op het vijandelijke doel, maar zijn poging spatte uiteen op het aluminium. Door de puntendeling staat Atlético vier punten voor op Real Madrid, dat echter wel een wedstrijd minder heeft gespeeld in LaLiga en de rivaal dus tot op een punt kan naderen.

Bezig met laden …